ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΟΡΟ

Ο Μύλος ακολουθεί τον ρυθμό και χορεύει

Δημοσίευση: 24 Απρ 2018 15:38

Με την παράσταση σύγχρονου χορού με ζωντανή μουσική «Κυμαίνον Σώμα» αρχίζει απόψε το βράδυ στις 9:30 το Φεστιβάλ Χορού «Ο Μύλος Χορεύει» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων με τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ομάδας χορού OFF ART, στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτίριο – 2ος όροφος).

Η χορογραφία βασίζεται σε μακροχρόνια έρευνα του χορογράφου Φάνη Καφούσια πάνω σε μεθόδους που ενσωματώνουν βιωματικά στοιχεία των ελληνικών μουσικοχορευτικών τελετουργικών δρώμενων στον σύγχρονο χορό.

Από το «κύμα», που διαπερνά διαχρονικά το σύγχρονο σώμα, αναβλύζει μια κίνηση πηγαία και άχρονη, μεταφέροντάς μας σε ένα ταξίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα, δίπλα στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής.

Σε κοινό τόπο με τον χορό, η ζωντανή μουσική του Παν Καπερνέκα ανασύρει ενέργειες και μνήμες αρχετυπικές από τους πολιτισμούς του κόσμου.

Όταν ο σύγχρονος χορός ερευνά τα παραδοσιακά βήματα, ρυθμούς και παλμούς, σε διάλογο με τη διαχρονική κουλτούρα εθνικών πολιτισμών και τη μουσική τους, τότε εικόνες και σύμβολα, αισθήσεις και παρορμήσεις δημιουργούν ένα σώμα παλλόμενο ανάμεσα στο μυθικό και το σημερινό.

Στην παράσταση «Κυμαίνον Σώμα» δίνεται η αρχή μιας διαδραστικής παρουσίασης σύγχρονων δημιουργών σε ένα κάλεσμα προς το κοινό για το βίωμα της τελετουργίας, την αναζήτηση στις ρίζες και μια αναγέννηση που όλοι μας φέρουμε.

Σύλληψη / Χορογραφία: Φάνης Καφούσιας, Μουσική: Παν Καπερνέκα, Χορεύουν - ερμηνεύουν: Αγγελική Βραχλιώτη, Παναγιώτα Αδαμοπούλου, Coaching-επιμέλεια: Φαίη Σούκου, Διοργάνωση: ΑΜΚΕ Artefact.

ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 9:30 μ.μ. και στις 10:30 μ.μ. θα παρουσιαστεί το site specific δρώμενο της ομάδας: «Κινούμενα σώματα». Τα «Κινούμενα σώματα» είναι ένα σύνολο από παράλληλες παραστάσεις, που έχουν διάρκεια μια ώρας, σε όλο το κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά.

Είσοδος: ελεύθερη.

Από τις 8 μ.μ. στο προαύλιο του Μύλου θα υπάρχουν τηλεσκόπια για την παρατήρηση της σελήνης.

ΣΤΟ ΔΩΛ

Η νέα παραγωγή των Χορευτών του Βορρά είναι η σκηνική μεταφορά του Πορτρέτου του Ντόριαν Γκρέι του Όσκαρ Ουάιλντ. Το πορτρέτο γερνά, αλλά ο Ντόριαν παραμένει νέος. Στη Λάρισα θα τη δούμε, την Κυριακή 29 Απριλίου στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού «Ο Μύλος Χορεύει». Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972803739 και προπώληση στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού (Μύλος του Παππά) από11 π.μ. – 1 μ.μ. Είσοδος: 7 ευρώ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο κλασικού χορού από σήμερα Τρίτη έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου με διδάσκοντα τον Γκες Μίχωφ, ώρα 10 π.μ. - 11.15 π.μ., στη σκηνή μπαλέτου (Μύλος του Παππά). Απευθύνεται σε προχωρημένους άνω των 14 ετών. Χωρίς κόστος συμμετοχής. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-256464.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass