ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕ ΚΟΥΚΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Ω, τι κόσμος παιδιά!» στο Κουκλοθέατρο

Δημοσίευση: 25 Απρ 2018 15:46

Η πρώτη και μοναδική επιθεώρηση για παιδιά βασισμένη στο βιβλίο του Πασχάλη Τσαρούχα “Ω τι κόσμος παιδιά” θα συνεχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και των μεγάλων φίλων του κουκλοθέατρου στη Λάρισα για το επόμενο διάστημα.

Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας του έργου Πασχάλης Τσαρούχας ερμηνεύει επί σκηνής τον… εαυτό του, δηλαδή τον θεατρικό συγγραφέα, που καλείται να γράψει άμεσα μια επιθεώρηση για παιδιά. Με συμπρωταγωνιστές, όχι ηθοποιούς αλλά 33 κούκλες τις οποίες εμψυχώνει η κουκλοπαίκτρια Φωτεινή Καλούδη.

Το αποτέλεσμα είναι ένας μοναδικός θίασος επί σκηνής γεμάτος από χρώματα, μουσική και γρήγορη εναλλαγή σκηνών που καθηλώνει τους μικρούς και μεγάλους θεατές του έργου.

Η ιστορία μεταφέρεται όπως γράφτηκε πριν από σχεδόν 20 χρόνια, το 1999, με κάποιες μικρές αλλαγές σε ονόματα και τοποθεσίες. Θίγει ζητήματα όπως ο καταναλωτισμός, ο έρωτας, ο ρατσισμός, η εξάρτηση από το διαδίκτυο και τελικά υμνεί το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη των δύο σπουδαίων ιδρυτών του δημοτικού κουκλοθιάσου «Τιριτόμπα» της Σοφίας Φουτζοπούλου και του Κώστα Χατζηανδρέου.

Στο τέλος κάθε παράστασης, οι θεατές μπορούν να γνωρίσουν τις κούκλες, αφού ο περιπλανώμενος κουκλοθίασος του έργου «Ω, τι κόσμος παιδιά!» αποτελεί ένα αυτοτελές εκθετήριο κούκλας, καθώς και τη δράση και την ιστορία του Τιριτόμπα από το 1984 έως και σήμερα.

Ημερομηνίες παραστάσεων: Παρασκευή 27 Απριλίου και 4, 11 Μαΐου στις 7 μ.μ., Σάββατο 28 Απριλίου και 5, 12 Μαΐου στις 7 μ.μ., Κυριακή 29 Απριλίου και 6, 13 Μαΐου στις 12 μ. και 6 μ.μ. στο Κουκλοθέατρο του Μύλου. Προπώληση - πληροφορίες: 6989-460969, 2410-25165, fokaloudi85@gmail.com.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass