Ενδιαφέρον για Τεκέ Ασπρόγειας και Αρχαία Ερέτρια

* Εποικοδομητική συνάντηση του δημάρχου Φαρσάλων με κατοίκους της παράδοσης

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2018 16:43

Τετραμελής αντιπροσωπεία της Τ.Κ. Ερέτριας, αποτελούμενη από τους Βασίλη Γιαννακό, Ηλία Μπανιά, Χρήστο Ευαγγελόπουλο και Λάμπρο Κίσσα, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Φαρσάλων Άρη Καραχάλιο.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η γνωριμία με τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του και η εκδήλωση της διάθεσης έμπρακτης στήριξης του έργου που επιτελείται στον Δήμο στον τομέα του πολιτισμού και ειδικότερα στον χώρο της αρχαιολογικής έρευνας και ανάδειξης των μνημείων του Δήμου. Επιπλέον, ετέθη το θέμα της προώθησης της ανασκαφικής διερεύνησης της αρχαίας οχυρωμένης πόλης της Ερέτριας.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για όλα τα βήματα που έχουν έως τώρα γίνει από τον Δήμο για τα θέματα ενδιαφέροντός τους και για τα όσα έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στο προσεχές μέλλον. Εστίασε αρχικά, στο θέμα του Τεκέ της Ασπρόγειας και στις ειδικές δυσκολίες που διέπουν την προσπάθεια διάσωσής του και ανάδειξής του ως Κέντρο Μελέτης των θρησκειών της Βαλκανικής Χερσονήσου. Εν συνεχεία, τη συζήτηση απασχόλησε το θέμα των μεταλλείων, ενώ τέλος, ο Άρης Καραχάλιος στάθηκε στο κύριο αίτημα της αντιπροσωπείας για τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού προγράμματος για την αρχαία Ερέτρια και εξήγησε το πώς ο Δήμος κινείται στο συγκεκριμένο θέμα.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν θετικό και ως πρώτη κίνηση εκδήλωσης διάθεσης ειλικρινούς συνεργασίας συμφωνήθηκε η διοργάνωση, στο προσεχές χρονικό διάστημα, μια εθελοντικής, από τη μεριά των κατοίκων του χωριού, αποψίλωσης του πρανούς που οδηγεί στην ανατολική πύλη της οχύρωσης της αρχαίας Ερέτριας, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων και τη σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάιος Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Χολέβας και η ειδική συνεργάτις του δημάρχου – αρχαιολόγος Βάσω Νούλα. Ο Δήμαρχος αποχαιρετώντας τους επισκέπτες του, τους πρόσφερε αντίτυπα όλων των επιστημονικών εκδόσεων τις οποίες εκπόνησε ο Δήμος από το 2016 έως σήμερα.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass