«Πράσινο» φως για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου

ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2018 22:10

Πλησιάζει η ώρα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του Α’ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας μιας και, εκτός απροόπτου, την Τρίτη 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τη σχετική μελέτη. Η συνεδρίαση του ΚΑΣ που θα δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών αναμενόταν να γίνει εδώ και μήνες.

Σημειώνεται δε ότι η εκπόνηση της μελέτης διήρκησε περίπου ενάμιση χρόνο και εκπονήθηκε από το σωματείο «Διάζωμα», το οποίο ανέλαβε και τη χρηματοδότησή της που ανήλθε στο ποσό των 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια, το επόμενο βήμα θα είναι η προκήρυξη του Μέτρου για τον Πολιτισμό στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο οποίο θα ενταχθεί το έργο. Το κόστος της αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ και ο χρόνος που θα χρειαστεί μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της κ. Σδρόλια, υπολογίζεται στα τρία με τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, έως το επόμενο καλοκαίρι θα είναι έτοιμο ένα κομμάτι των εδωλίων και ίσως μπορεί να πραγματοποιηθεί εκεί κάποια θεατρική παράσταση ή δρώμενο.

Με αφορμή την είδηση για τη συνεδρίαση του ΚΑΣ, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι θα ανοίξει άμεσα ο δρόμος για να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου και να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναστήλωσης, ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στο κοινό της Λάρισας και το Α’ Αρχαίο Θέατρο να εκπληρώσει τον πραγματικό σκοπό του, που είναι η φιλοξενία παραστάσεων αρχαίου δράματος».

 Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass