«Οι Ηλίθιοι» στο Κηποθέατρο

Η κωμωδία του Νιλ Σάιμον από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου αύριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 15:41

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βόλου θα ανεβάσει αύριο Τρίτη στις 9 μ.μ., στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ τη σπαρταριστή κωμωδία του Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι».

Το έργο του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης παγκόσμιας δραματουργίας, που παίζεται διαρκώς εδώ και 35 χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Η σκηνοθεσία του έργου, που ανεβαίνει σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ, ανήκει στον Γρηγόρη Γαλάτη και την Μπέτυ Νικολέση, η σκηνογραφία στον γνωστό εικαστικό Αλέξανδρο Ψυχούλη, η επιμέλεια κοστουμιών στην Ασπασία Μπότα και τον Αλέξανδρο Ψυχούλη και η μουσική στον Τόλη Κόκκινο. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γρηγόρης Γαλάτης, Θανάσης Ζέρβας, Βλάσης Ζώτης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νιόβη Κωστοπούλου, Σύνθια Μπατσή, Μπέτυ Νικολέση, Μπάμπης Παυλίδης και Αποστόλης Τσιρώνης.

Ένα πρωινό του 1890 στο ουκρανικό χωριό Κουλιέντσικοφ, φτάνει ένας νεαρός δάσκαλος, ο Λεόν Τολτσίνσκι, προκειμένου να διδάξει τη Σοφία, κόρη του γιατρού του χωριού. Ο ρομαντικός δάσκαλος διακατέχεται από πάθος για τους μεγάλους κλασικούς και ονειρεύεται να εμφυσήσει στους νέους του χωριού αυτή του την αγάπη. Ανακαλύπτει ωστόσο με φρίκη πως το συγκεκριμένο χωριό βαραίνει μια παλιά κατάρα διακοσίων ετών η οποία ευθύνεται για την απόλυτη ηλιθιότητα όλων των κατοίκων, χωρίς να εξαιρείται βέβαια ούτε η κόρη του νέου του εργοδότη, την οποία παρ’ όλα αυτά ερωτεύεται παράφορα. Οι κάτοικοι έχουν συνείδηση της ηλιθιότητάς τους αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχουν συμβιβαστεί με την κατάστασή τους. Έχουν παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια να ξεπεράσουν τη βλακεία τους και έμαθαν να ζουν με αυτή. Πολλοί προσπάθησαν στο παρελθόν να λύσουν την κατάρα αλλά ανεπιτυχώς. Θα είναι άραγε ο ιδεαλιστής δάσκαλος ικανός να τα καταφέρει; Το εγχείρημα είναι δύσκολο γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 24 ώρες διαφορετικά θα πέσει και ο ίδιος θύμα της. Ποια σχέση έχει άραγε η λύση της κατάρας με τη μόρφωση της Σοφίας;

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο «Καλτσάς» Παπαναστασίου 57, Λάρισα, τηλ. 2410532555

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ γενική είσοδος, 3 ευρώ φοιτητικό, μαθητικό, ΑμεΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass