Ξεχωριστό και ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι στη Λάρισα

Ξεκίνησε στο ΔΩΛ αντί του Αρχαίου Θεάτρου το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2018 16:01

Με έργα των Μότσαρτ και Μέντελσον, του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και του Λόουελ Λίμπερμαν, ξεκίνησε χθες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου, αφού ο άστατος καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.


Παρά την αναγκαστική αυτή αλλαγή, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ και ένας εκ των κορυφαίων συνθετών του κόσμου, Λόουελ Λίμπερμαν, μαζί με ένα σπουδαίο επιτελείο μουσικών με τη μουσική τους μάγεψαν και ηλέκτρισαν την ατμόσφαιρα, βάζοντας τα θεμέλια ώστε το φεστιβάλ να καταστεί θεσμός και να διοργανώνεται σε ετήσια βάση, με στόχο να καθιερωθεί η Θεσσαλία ως ένας προορισμός κλασικής μουσικής διεθνών προδιαγραφών και συνακόλουθα με επιδίωξη να παραχθεί υψηλής ποιότητας τουριστική κίνηση.
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον πρόεδρο Chamber Music Hellas Βάσο Παπαγαπητό και την εκπρόσωπο Chamber Music Hellas Μαρία Μπακλαβά για τη διοργάνωση και καλωσορίζοντας όλους τους ξένους που ήρθαν στη Λάρισα ευχήθηκε, απευθυνόμενους σε αυτούς στα αγγλικά, του χρόνου η εκδήλωση να γίνει στο Αρχαίο Θέατρο.
«Επιτέλους υπάρχει εξωστρέφεια για τη Λάρισα», τόνισε χαρακτηριστικά πριν δώσει τη «σκυτάλη» στον Λόουελ Λίμπερμαν.
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και κατά το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν δέκα συναυλίες σε διάφορους χώρους στη Λάρισα, την Καλαμπάκα, το Δίον, τα Τρίκαλα, τον Βόλο και το Πήλιο. Οι παραστάσεις που θα δοθούν θα είναι υψηλής ποιότητας, ισάξιες με γνωστά και καθιερωμένα διεθνή μουσικά φεστιβάλ όπως το Σάλτσμπουργκ, το Aix-en-Provence και το Lincoln Center της Νέας Υόρκης. Το 1ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου γίνεται σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Λάρισας, Τρικκαίων, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Βόλου, καθώς και με τις εφορείες τοπικών αρχαιοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας, το φεστιβάλ δε τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια.

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο Διαχρονικό Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρισας δύο πιανίστες, ο William Hobbs και ο Lowell Liebermann παρουσιάζουν ένα βιρτουόζικο πρόγραμμα έργων του Mozart, του Brahms, του Liebermann, του Lutoslawski και του Έλληνα μαέστρου Ντίνου Κωνσταντινίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass