Εκδηλώσεις για τον Ζήση Παπαδημητρίου

ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2018 15:34

«Κοινωνικός ρατσισμός» είναι το θέμα των διήμερων εκδηλώσεων που οργανώνουν η Επιτροπή για την ανάδειξη του έργου του Ζήση Παπαδημητρίου σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠΕΠ του Δήμου Τεμπών.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο, 23 Ιούνη στις 8:00 το βράδυ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων «Ζήση και Κριστιάνε Παπαδημητρίου». Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας έχει ως εξής: Eγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Οι Πρόσφυγες» στην οποία εκθέτουν έργα τους οι φωτογράφοι: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Αντώνης Ρεπανάς, Άρης Μεσσήνης, Αριάδνη Παπαφωτίου, Γιώργος Γιακουμίδης, Γρηγόρης Σιαμίδης, Δήμητρα Συμεωνίδου, Δημήτρης Μεσσίνης, Δημήτρης Τοσίδης, Κατερίνα Καριζώνη, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Μαριάννα Καρακουλάκη, Νίκος Γιακουμίδης, Παύλος Νεράντζης, Σάκης Μητρολίδης, Φώτης Φιλαργυρόπουλος και οι Λαρισαίοι φωτογράφοι Κώστας Τσομάκος και Θωμάς Παπανδρέου.

Στη συνέχεια στον πεζόδρομο της Πινακοθήκης θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων με χαιρετισμό του δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου. Θα ακολουθήσουν η ανάγνωση αποσπασμάτων από γραπτά του αείμνηστου Ζήση Παπαδημητρίου, από τη φιλόλογο και πρόεδρο του περιβαλλοντικού συλλόγου ΔΡΥΑΣ, Κατερίνα Κόσσυβα, εισήγηση του Παύλου Νεράντζη, δημοσιογράφου-ντοκιμενταρίστα, συντονιστή του Δικτύου «Χάρτα της Ειδομένης» με θέμα «Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης» .

«Προσφυγικό: από τη θεωρία στην πράξη - Η εμπειρία των Ροβιών» θα είναι το θέμα που θα αναπτύξει στη συνέχεια ο Ανδρέας Βασιλείου, πολιτικός επιστήμονας, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ο Δημήτρης Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων θα εισηγηθεί το θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνική συνοχή στα χρόνια της κρίσης. Η δημοκρατική απάντηση». Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων θα κλείσει με την προβολή του Ντοκιμαντέρ «Ένα σχολείο ενάντια στον ρατσισμό» του Μιχάλη Αγραφιώτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass