Κλασικά κομμάτια στο Διαχρονικό

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2018 22:06

Σε απόλυτη σύζευξη με τον περιβάλλοντα χώρο δόθηκε χθες το κονσέρτο για δύο πιάνα από τους Λόουελ Λίμπερμπαν και Γουίλιαμ Χομπς στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Το Μουσείο και τα ευρήματα που φιλοξενεί συνευρέθηκαν με αγαστό τρόπο με τα κλασικά έργα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ του Γιοχάνες Μπραμς, αλλά και των σπουδαίων Γιάννη Κωνσταντινίδη και του καλλιτεχνικού διευθυντή του 1ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Λόουελ Λίμπερμπαν.

Οσοι βρέθηκαν στην -κατάμεστη- αίθουσα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία "παράσταση" κορυφαίου επιπέδου, απ' αυτές που δίνονται σε σπουδαίες σκηνές του κόσμου όπως το Καρνέγκι Χολ, το Βίνερ Μουζίκφεράιν της Βιέννης, και η Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης…

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Λόουελ Λίμπερμπαν μίλησε στην "Ε" τονίζοντας ότι: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ στη Θεσσαλία, πολύ ευγνώμονες για τη θερμότατη υποδοχή και την καλή ενέργεια που δεχόμαστε από τον κόσμο. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές που συνεργαστήκαμε για να λάβει σάρκα και οστά αυτό το Φεστιβάλ, αλλά και για το γεγονός ότι μας επετράπη να παίξουμε σε σπουδαία μέρη. Ελπίζουμε ειλικρινά να έρθουμε και να παίξουμε στα μέρη σας πολλές πολλές φορές. Είχαμε την ατυχία βέβαια λόγω των καιρικών συνθηκών να μην μπορέσουμε να παίξουμε στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα το κάνουμε του χρόνου…".

Η γραμματέας του αμερικανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Chamber Music Hellas που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής κ. Μαρία Μπακλαβά έκανε γνωστό στην "Ε" πως "πρόθεση του Οργανισμού είναι να δώσει υποτροφίες σε παιδιά από τη Θεσσαλία για σπουδές Μουσικής στην Αμερική. Αυτό σημαίνει πως από του χρόνου θα αρχίσουν να γίνονται Master Classes και τα Θεσσαλόπουλα έχουν την ευκαιρία για σπουδές στο υψηλότερο επίπεδο… Είναι κάτι που δεν έχει γίνει ξανά στη Θεσσαλία. Είναι μεγάλο κέρδος για την περιοχή μας που καλλιτέχνες του διαμετρήματος του Λόουελ Λίμπερμαν έρχονται εδώ. Και θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της Chamber Music Hellas την Περιφέρεια και τους Δήμους που βάζουν πλάτη σ' όλο αυτό".

Σήμερα το Φεστιβάλ μεταφέρεται σε ένα άλλο εντυπωσιακό αρχαιολογικό σκηνικό, στο Αρχαίο Δίον. Το Φεστιβάλ Θεσσαλίας θα έχει μια φιλική συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου και  για πρώτη φορά θα σμίξουν κάτω από τη σκιά του Ολύμπου, παρουσιάζοντας  ένα πρόγραμμα ατομικών έργων των Μπαχ, Στραβίνσκι, Θεοφανίδη και Λιγκέτι και το συναρπαστικό Τρίο για έγχορδα Op.9 No.1 του Μπετόβεν.

Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass