Παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου

ΣΑΠΚΑΣ: ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ, ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ…

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2018 15:14

Οι ετήσιες παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου πραγματοποιήθηκαν προχθές Δευτέρα και χθες Τρίτη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Οι γονείς και οι φίλοι του χορού είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της απαιτητικής και συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν μαθητές και δάσκαλοι στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς. Χόρεψαν οι τάξεις προνηπίων, νηπίων, Δημοτικού, Γυμνασίου /Λυκείου και Προφυτωρίου σε χορογραφίες που έχουν δημιουργήσει και επιμεληθεί οι δασκάλες του κ. Νίκη Σβέλτου, Ρίτσα Ζαχαρία, Νικολέτα Μπατζαλέξη. Τα κοστούμια δημιούργησε η κ. Ελένη Ψύρρα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Δεν νομίζω πως χρειάζεται να αναφερθώ στην 30χρονη ιστορία της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου και στην 20χρονη της Ανώτερης Σχολής Χορού.

Στο γεγονός ότι άλλαξαν το θεσσαλικό πολιτιστικό τοπίο και διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις ώστε να εξελιχθεί και να ανανεωθεί η τέχνη του κλασικού χορού. Κάθε χρόνο, στις παραστάσεις όπου παρουσιάζεται το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της απαιτητικής και συστηματικής προσπάθειας που κατέβαλαν μαθητές και δάσκαλοι στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς, σας ομολογώ ότι συγκινούμαι.

Και συγκινούμαι, γιατί τη βλέπω αυτή την προσπάθεια, την πρόοδο, τη δημιουργικότητα, την αναζήτηση…

Υπάρχει μια μαγεία εδώ, που αναβλύζει εσωτερική έκφραση, χαρά, που έχει προοπτικές, εκτός από παρόν και μέλλον. Ελπίδα, πως μπορούμε καλύτερα, ψηλότερα.

Ας χαρούμε λοιπόν τα παιδιά μας, ας τα χειροκροτήσουμε δυνατά, για να νιώσουν πως στηρίζουμε τα όνειρά τους.

Θέλω να σας συγχαρώ όλους. Τα παιδιά, τους δασκάλους τους, τους γονείς τους και να ευχηθώ καλή συνέχεια με την ίδια δύναμη και το ίδιο μεράκι.

Κι όπως έλεγε ο συγγραφέας του μικρού πρίγκιπα, Αντουάν ντε Σαιν-Εξιπερύ “Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρό σου πραγματικότητα”».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass