Προβολή της Κοιλάδας Τεμπών στο Φεστιβάλ Μακρυχωρίου

* ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚEΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2018 22:15

Συνεχίζεται με επιτυχία στο Μακρυχώρι το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας με την επωνυμία «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε χθες Παρασκευή στις 9 το βράδυ, όπου έγινε η επίσημη υποδοχή των ξένων ομάδων στην πλατεία Μακρυχωρίου. Τα εργαστήρια χορού αναβλήθηκαν λόγω του τριήμερου πένθους που κήρυξε ο Δήμος Τεμπών στη μνήμη του κυρού μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου.

Φέτος στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού Μακρυχωρίου συμμετέχουν ομάδες παραδοσιακού χορού από την Τσεχία και τη Βουλγαρία, καθώς και από την πατρίδα μας. Αναλυτικότερα, συμμετέχουν ο ΜΕΣ Αμπελακίων, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Καρδιάς Πτολεμαΐδας, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός «Πέρα Μαχαλά» Λάρισας, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και φυσικά τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.

Η μεγάλη γιορτή του παραδοσιακού χορού, το αντάμωμα λαών και πολιτισμών είναι πια γεγονός, άνοιξε τις πύλες του χθες Παρασκευή και λήγει στις 18 Ιουλίου.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «Κοιλάδα των Τεμπών», έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα. Αναδεικνύει - στην περίοδο της κρίσης – την αξία του εθελοντισμού, αφού σχεδόν εξ ολοκλήρου στηρίζεται σε εθελοντές.

Οι αποστολές θα διαμένουν στο Μακρυχώρι και η διαμονή, η σίτιση και η φιλοξενία γίνεται αποκλειστικά από εθελοντές, τις γυναίκες του συλλόγου και τους χορευτές.  Αρωγοί σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τη δραστήρια πρόεδρο του συλλόγου κ. Πόπη Νάστου, στόχος του Διεθνούς Φεστιβάλ, εκτός από τη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς, είναι και η γνωριμία των φιλοξενούμενων χωρών με τις ομορφιές και τα παράλια του Δήμου Τεμπών, ούτως ώστε αυτά να γίνουν τουριστικός προορισμός.

 Ο χορός, η μουσική ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο, από χώρα σε χώρα και είναι η μόνη γλώσσα που όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν.

 Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

-Σήμερα Σάββατο 14 Ιουλίου το πρωί, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Ραψάνη, το Μουσείο Οινοποιίας, την Κοιλάδα των Τεμπών και την Αγία Παρασκευή.

 Το απόγευμα στις 5.30 θα επισκεφθούν το Αρχοντικό του Γεωργίου Σβαρτς, ενώ το βράδυ στις 9.00 μ.μ. θα δοθεί παράσταση από τις χορευτικές ομάδες στο υπαίθριο θέατρο των Αμπελακίων.

-Αύριο Κυριακή, το πρωί, οι φιλοξενούμενες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές της θάλασσας και της περιοχής στο Καστρί - Λουτρό, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας είναι η μεγάλη κεντρική παράσταση του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ «Κοιλάδα των Τεμπών» στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου. Θα προηγηθεί παρέλαση των ομάδων στους κεντρικούς δρόμους του Μακρυχωρίου.

-Τη Δευτέρα το πρωί, οι ομάδες θα επισκεφθούν το δημαρχείο του Δήμου Τεμπών για συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Κώστα Κολλάτο και το απόγευμα θα παραστούν σε συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στις 8.00 μ.μ. θα αρχίσει η μεγάλη παρέλαση των ομάδων στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας με συνοδεία μουσικής και θα καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, όπου θα δοθεί χορευτική παράσταση από τις ομάδες.

-Την ερχόμενη Τρίτη, το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Μακρυχωρίου, οι ομάδες θα παρουσιάσουν εθνικά παιχνίδια, ήθη και έθιμα των χωρών τους και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ήχους από την Ελλάδα, την Τσεχία και τη Βουλγαρία. Ενώ οι ομάδες θα αναχωρήσουν την Τετάρτη 18 Ιουλίου.

Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος έχει ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass