Θεσμός η Γιορτή Πίτας στον Πυργετό

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ, Ν. ΛΙΟΥΠΑ, Γ. ΣΟΥΚΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 16:19

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος στον Πυργετό η Γιορτή Πίτας. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υπέροχα αρτοσκευάσματα και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις όπως ένα παραδοσιακό γλέντι με τοπική χροιά. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των αρτοσκευασμάτων της περιοχής και η μετάδοση της παραδοσιακής τέχνης των στις νεότερες γενιές.

Τα χορευτικά που συμμετείχαν ήταν του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού «Βάιος Μαλλιάρας», του Μ.Ε.Σ. Αρμενίου «Άνθιμος Γαζής» και του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η Καθ' Ημάς Ανατολή».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η δραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεωργία Σούκου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πλούσια σε δραστηριότητες περίοδο που διανύει ο Σύλλογος. Επίσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, καθώς και τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών για την πολύτιμη στήριξή τους. Κλείνοντας ευχαρίστησε τους χορηγούς που χωρίς δεύτερη σκέψη τους στήριξαν οικονομικά και φέτος παρ' όλες τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής και φυσικά αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στις κυρίες του χωριού που ετοίμασαν με μεράκι για ακόμα μία φορά τις παραδοσιακές πίτες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους να τις απολαύσουν.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Λιούπας ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος σημείωσε ότι η 19η Γιορτή Πίτας έχει γίνει θεσμός και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο, είναι μια εκδήλωση που εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα και σαφώς αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά, αναδεικνύει την εγρήγορση των φορέων και τη δημιουργικότητα των κατοίκων, τα ήθη και τα έθιμά μας, κυρίως όμως αναδεικνύει τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή, τη συνεργασία και τη συνέργεια.

Επίσης αναφέρθηκε με θερμά λόγια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, στον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού για το πλούσιο πρόγραμμά του και για όλα όσα έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον ΔΟΠΑΠΕΠ τον Δημοτικό Οργανισμό, "αλλά κυρίως να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες του Πυργετού που με πολύ μεράκι έχουν δημιουργήσει αυτά τα υπέροχα εδέσματα τα οποία προσφέρουνε στον κόσμο", κατέληξε ο δήμαρχος Τεμπών.

ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης της λαχειοφόρου αγοράς που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:

1. Τηλεόραση LED 24'' αριθμός 647

2. HD Action Camera 3CAM 1879

3. Μπλέντερ χειρός IQ 21

4. Ατμοκαθαριστής SC-5196 UNITED 501

5. Ηχείο Sound Bar Bluetooth 1801

6. Σετ μανικιούρ 148

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Τεμπών – ΔΟΠΑΠΕΠ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και την Τοπική Κοινότητα Πυργετού.

Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν ακόμα ο ιερέας πάτερ Αλέξανδρος Ρούσσας, οι αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Ζάχος, Αστέριος Σαΐτης, Ιωάννης Αργυρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ευθύμιος Μπουζέκης, Αχιλλέας Διψάνας, ΧρήστοςΤσούγιας, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Ξανθή Ζησάκη, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρος Ζάρρας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαϊνάς, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού κ. Ελευθερία Ζυγογιάννη και του Γυμνασίου κ. Νικόλαος Χατζάρας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass