«Η Χορωδία του Χαρίτωνα»

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ «Λ. ΚΗΛΑΗΔΟΝΗΣ»

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2018 15:00

Συνεχίζονται οι θερινές προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο Μεταξοχώρι, που γίνονται με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου.

Σήμερα Τρίτη, στη «Θερινή Μουσική Σκηνή “Λουκιανός Κηλαηδόνης”», στον αύλειο χώρο του παλιού Παρθεναγωγείου, νυν Πολιτιστικό Κέντρο, στις 9:30 μ.μ., θα προβληθεί η εξ αναβολής από την προηγούμενη Τρίτη, προς σεβασμό στο δράμα που εκείνες τις ημέρες ζούσε η Αττική από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές, πρωτότυπη, τρυφερή κωμωδία του Γρηγόρη Καραντινάκη, «Η Χορωδία του Χαρίτωνα», διάρκειας 135 λεπτών, γυρισμένη το 2005 και με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Χωραφά, Μαρία Ναυπλιώτου, Ακύλλα Καραζήση, Δημήτρη Πιατά και Βασίλη Κολοβό.

Η ταινία είναι μία ωδή στην εποχή της αθωότητας και στην ελληνική επαρχία του 1960. Μία ωδή στις χαρές και στους χυμούς της ζωής.

Η ταινία έλαβε, στο 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης 2005, βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης ηχοληψίας και κοινού, ενώ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας 2006 βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και Α΄ Γυναικείου Ρόλου (Μαρία Ναυπλιώτου).

Να σημειωθεί πως οι ταινίες που προβάλλονται στο Μεταξοχώρι είναι προσφορά της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας από το 3ο και 4ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου και προλογίζονται από τον γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου της, Θάνο Μουκούλη.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass