Παραδοσιακοί χοροί στη Βελίκα

ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗ «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟ»

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2018 22:24

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», αξιοποιώντας τις εμπειρίες των τεσσάρων προηγούμενων χρόνων, «προσθέτει» στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και του φετινού Αυγούστου με μια σειρά υψηλού επιπέδου προγραμματισμένες εκδηλώσεις πολιτισμού, παρουσιάζοντας μουσικές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά, που θα γίνονται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως μετά τις ακολουθίες των παρακλήσεων.

Στους στόχους της φετινής διοργάνωσης προστίθεται και η συνπροσευχή του σεβασμιότατου μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου με όλους τους συμμετέχοντες προς την Παναγιά, προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική της 23ης Ιουλίου.

Στις φετινές εκδηλώσεις θα εμφανιστούν, το παραδοσιακό μουσικό σχήμα του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κίτσιου, η επίσης παραδοσιακή ορχήστρα του Κώστα Μούτου με τον Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο, η Ορχήστρα «Ραστωδία», ενώ παραδοσιακοί χοροί θα παρουσιαστούν από το Κέντρο Ελληνικών Χορών Πειραιά «ΔΩΔΩΝΗ» και τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο.

Ξεχωριστή σημασία για τον θεσμό έχει η πραγματοποίηση εκδήλωσης και πάλι στη Βελίκα του Δήμου Αγιάς μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων ετών, με την εκ νέου απαίτηση των κατοίκων και των πολυπληθών επισκεπτών της περιοχής, η οποία εκφράστηκε μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας «Ο Φιλοκτήτης» που είναι και συνδιοργανωτής.

Μεθαύριο Παρασκευή, λοιπόν, 3 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την ιερά παράκληση στην Παναγία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βελίκας και, στη συνέχεια, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί στο ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» στη θέση «Πλατανιά» στη Βελίκα, από το Κέντρο Ελληνικών Χορών Πειραιά «ΔΩΔΩΝΗ».

Μαζί θα είναι και ο Ηλίας Λιαμής, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης και ανώτερων θεωρητικών της μουσικής, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δημήτριος Καραβασίλης, που θα αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους, επιπλέον δε, θα αναλύουν και τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Αυγουστιάτικες παρακλήσεις θα γίνουν, πλην της Βελίκας, στην Αγριά, στον Άγιο Νικόλαο Αλμυρού, στην Πάνω Κερασιά, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Ζαγοράς, στο νότιο Πήλιο στην Αργαλαστή και στην Κάτω Γατζέα, αλλά και στον Βόλο, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και θα ολοκληρωθούν στην Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.

ΑΓΙΑ(Γραφείο«Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass