«Ο Γάμος» στο θέατρο Αιγάνης

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2018 16:15

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Tunnel Festival 2018, η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Άννα Βαγενά θα παρουσιάσει στο Θέατρο της Αιγάνης μεθαύριο Σάββατο 4 Αυγούστου (ώρα έναρξης 9.15, είσοδος ελεύθερη) την αριστουργηματική παράσταση «Ο Γάμος» της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994 στο Θεσσαλικό Θέατρο και γνώρισε τεράστια επιτυχία σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Στην τωρινή παράσταση, «ο Γάμος» θα ανέβει με τη μορφή του μονολόγου σε θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά, υλοποιώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στη δημοτική αρχή Τεμπών και στον πολιτιστικό σύλλογο Αιγάνης ότι θα βοηθήσει στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιλοκερδώς.

«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα όλων των γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Η κριτική είχε χαρακτηρίσει την παράσταση «συνταρακτικό εθνικό γεγονός, μικρό θαύμα. Η Λενάκι του Γάμου και της Άννας Βαγενά είναι μια γυναίκα σύμβολο, ένα “ριζιμιό λιθάρι” και η ερμηνεία της Βαγενά συνταρακτική» (Κώστας Γεωργουσόπουλος, εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass