Σινεμά και θέατρο στα Φάρσαλα

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018»

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2018 15:25
Σκηνή από την ταινία «Από τα κόκαλα βγαλμένα» που θα προβληθεί σήμερα στο Πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων Σκηνή από την ταινία «Από τα κόκαλα βγαλμένα» που θα προβληθεί σήμερα στο Πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων

Ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Αύγουστος 2018», που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων (ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ).

Σήμερα και αύριο στο Πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων θα προβληθούν δύο κωμωδίες που θα σκορπήσουν αφειδώς το γέλιο, ενώ την ερχόμενη Κυριακή 12 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στην πλατεία Βράχων θα ανέβει η τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη», από το Θέατρο "Αιχμή". Οι προβολές ξεκινούν στις 9.30 μ.μ. και η είσοδος στις κινηματογραφικές προβολές αλλά και στην «Ανδρομάχη» είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών:

Τρίτη 7 Αυγούστου

«Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένα»

Ένας ειδικευόμενος ορθοπαιδικός διορίζεται σε δημόσιο νοσοκομείο και ανακαλύπτει την κωμικοτραγική καθημερινότητα του ΕΣΥ.

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τα οποία κατεγράφησαν στο βιβλίο του ορθοπαιδικού γιατρού Γιώργου Δενδρινού, με τον σκηνοθέτη να εμπνέεται παράλληλα από τα όσα επακολούθησαν μετά από ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο πρωταγωνίστησε. Το κωμικοτραγικό ζήτημα της δημόσιας υγείας, που σέρνεται εδώ και δεκαετίες για να επανέλθει με ζοφερό τρόπο στα σύγχρονα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των άγριων κοινωνικών ανατροπών, είναι το επίκαιρο θέμα του «Απ' Τα Κόκαλα Βγαλμένα».

Στο σενάριο συνδράμει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ πλήθος γνωστών ηθοποιών κρατά πρωταγωνιστικούς και δεύτερους ρόλους. Τη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Burger Project.

Κωμωδία 2010 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 89'

Eλληνική ταινία - Σκηνοθεσία: Σωτήρης Γκορίτσας

 Με τους: Αργύρη Ξάφη, Βαγγέλη Μουρίκη, Δημήτρη Ήμελλο, Άννα Κουτσαφτίκη, Στέλιο Μάινα, Μπέσσυ Μάλφα , Γιώργο Συμεωνίδη, Μηνά Χατζησάββα, Κώστα Μπερικόπουλο, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώτα Φέστα, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Μάκη Παπαδημητρίου κ.α.

Τετάρτη 8 Αυγούστου

«Ραντεβού στην Ελλάδα»

Ο Γερμανός Γιοργκ ταξιδεύει μέχρι το απομακρυσμένο ελληνικό νησί Παλαδίκι για να διαπιστώσει αν τα δάνεια που έδωσε η τράπεζα στην οποία δουλεύει έπιασαν τόπο. Οι κάτοικοι κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τον έλεγχο, με τον Βορειοευρωπαίο υπάλληλο να πέφτει θύμα μιας περιπετειώδους παραπλάνησης.

Highway to Hellas

Κωμωδία 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 88'

Γερμανική ταινία – Σκηνοθεσία: Άρον Λέμαν

Με τους: Κριστόφ Μαρία Χερμπστ, Αδάμ Μπουσδούκο, Ακύλλα Καραζήση, Ερρίκο Λίτση, Χρήστο Βαλαβανίδη, Γιώργο Κοτανίδη, Γεωργία Τσαγκαράκη, Κλεοπάτρα Μάρκου κ.α.

* Την Κυριακή 12 Αυγούστου θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη από το Θέατρο «Αιχμή».

Χορηγοί επικοινωνίας: Εφημερίδα «Ελευθερία»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass