Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανταμώνουν στον νομό

ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 16:07

Κάθε καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους τα ανά τον νομό ανταμώματα, ένας «θεσμός» για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, αλλά και μια ευκαιρία για μουσική και χορό. Ετσι για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί ανταμώματα σε τρία από τα ομορφότερα χωριά του νομού μας.
Αναλυτικά:


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου και ο Δήμος Αγιάς, με τη βοήθεια της Τοπικής Κοινότητας Μεγαλοβρύσου και της ταβέρνας «Νιβόλιανη», διοργανώνουν το 13ο Αντάμωμα Νιβολιανιτών αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου στην πλατεία του Μεγαλοβρύσου.
Η εκδήλωση αποτελεί μια προσπάθεια του συλλόγου που στοχεύει στη συνάντηση των απανταχού Mεγαλοβρυσιωτών και στη σύσφιξη των σχέσεών τους.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9 μ.μ., έναρξη, χαιρετισμοί προέδρων Πολιτιστικού Συλλόγου και Τοπικής Κοινότητας, δημάρχου και επισήμων.
9.20 μ.μ., παρουσίαση των θεατρικών επιθεωρησιακών σκετς «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και «Γιαγιά» από τη θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».
9.40 μ.μ., παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο Γυναικών Ανάβρας με τραγούδια ελληνικών νησιών.
9.55 μ.μ., παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιβοίας «Ο Όμηρος» με τραγούδια από τη νησιωτική Ελλάδα.
10.10 μ.μ., παραδοσιακοί χοροί από τον «Μιλτιάδη Δάλλα» με τραγούδια από τη Μακεδονία.
10.30 μ.μ., τραγούδια από τη λαϊκή και δημοτική εξαμελή ορχήστρα του Αποστόλη Κωσταβέλη. Χορός και γλέντι για όλους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση παλιών φωτογραφιών από την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητες των κατοίκων του χωριού, καθώς επίσης θα προβάλλονται στιγμιότυπα από δραστηριότητες και προηγούμενες εκδηλώσεις του συλλόγου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977378194, 6942491626.Αντάμωμα Αιγανιωτών
Το Ετήσιο Αντάμωμα Αιγανιωτών 2018 θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου στο γήπεδο της Αιγάνης και θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και χορό (από τον Χορευτικό Σύλλογο Γυναικών Αιγάνης, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Σωτήρη Καραβασίλη), λαχειοφόρο με πλούσια δώρα καθώς και άλλα δρώμενα.
Στο φετινό αντάμωμα θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι Μιχάλης Φουσίκας, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής της ομάδας της Αιγάνης, Γιώργος Βλαχάκης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Κώστας Παύλου και Κώστας Ριζάκης, χορηγοί, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, πρόεδρος Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας, Μαρία Μαμάρα, περιφερειακή σύμβουλος Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ειρήνη Ζαβρίδου, υπεύθυνη Εταιρικής Ευθύνης του «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Το Ετήσιο Αντάμωμα Αιγανιωτών συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγάνης, την Ποδοσφαιρική Ομάδα «Όλυμπος Αιγάνης», τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υπεύθυνη για τον Χορευτικό Σύλλογο είναι η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Αναγνωστοπούλου. Αντάμωμα Καλλιπευκιωτών
Το εξ αναβολής Καλοκαιρινό Αντάμωμα Καλλιπευκιωτών, που οργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η Πατωμένη», με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τεμπών και άλλους φορείς, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 12 Αυγούστου, στην Πατωμένη και από τις έξι η ώρα το απόγεμα. Φέτος, θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά, που το αντάμωμα γίνεται στον υπέροχο χώρο της Πατωμένης.
Περιλαμβάνει εκθέσεις, χορευτικά συγκροτήματα, κλόουν και εξαμελή δημοτική - λαϊκή ορχήστρα, με τον Γιάννη Ζιάκο και τη Λένα Ζέττα καθώς και πλούσια λαχειοφόρο. Κλόουν, με πλήθος δραστηριοτήτων και παιχνιδιών θα διασκεδάσουν τους μικρούς επισκέπτες. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα των εφήβων και των γυναικών Καλλιπεύκης, σε ντόπιους χορούς και θα ακολουθήσει γλέντι και διασκέδαση με δημοτική και λαϊκή ορχήστρα.
Για λόγους ασφαλείας αλλά και για την καλύτερη πρόσβαση όλων στο χώρο αναψυχής της Πατωμένης, δεν θα επιτρέπονται τα αυτοκίνητα, αυτά θα σταθμεύσουν στο δρόμο προς τον Πλάτανο και στο Τρίγωνο της Καραβίδας. Θα υπάρχει ψησταριά από επαγγελματίες, φαγητό και ποτά καθώς και τραπέζια - καθίσματα για όλους.
Γενική είσοδος, 2,5 ευρώ (με ένα λαχνό), που θα διεκδικήσει ένα ποδήλατο.