Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Ανδρομάχη» σήμερα στα Φάρσαλα

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΙΣ 21.30 ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΙΧΜΗ»

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2018 15:00
Το θέατρο στην πλατεία Βράχων όπου απόψε θα ανέβει η «Ανδρομάχη» Το θέατρο στην πλατεία Βράχων όπου απόψε θα ανέβει η «Ανδρομάχη»

Σήμερα Κυριακή στις 9.30 μ.μ. στα Φάρσαλα θα παρουσιαστεί η τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη» από το Θέατρο «Αιχμή». Η παράσταση που θα ανέβει στην πλατεία Βράχων, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την επαρχία Φαρσάλων και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων «Πολιτιστικός Αύγουστος 2018» που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων.

 

Η υπόθεση του έργου:

Ο γιος του Αχιλλέα, Νεοπτόλεμος, παίρνει ως λάφυρο από την Τροία, τη χήρα του Έκτορα, Ανδρομάχη, την εγκαθιστά στη Φθία και αποκτά μαζί της ένα παιδί. Κατόπιν νυμφεύεται την κόρη του Μενέλαου, Ερμιόνη, η οποία ζηλεύει την Ανδρομάχη και καλεί τον πατέρα της για να σκοτώσουν αυτήν και το παιδί της, ενώ ο Νεοπτόλεμος λείπει στους Δελφούς για να ζητήσει συγχώρεση από τον Απόλλωνα ,επειδή ζήτησε κάποτε το λόγο για το φόνο του πατέρα του Αχιλλέα. Η Ανδρομάχη κρύβει το παιδί της μακριά από το παλάτι και η ίδια καταφεύγει στο ιερό της Θέτιδας για να σωθεί. Ο Μενέλαος ανακαλύπτει το παιδί και εξαναγκάζει με δόλο την Ανδρομάχη να εγκαταλείψει το ναό .Ενώ όμως επρόκειτο να τους σκοτώσουν, έρχεται ο γέροντας βασιλιάς Πηλέας, πατέρας του Αχιλλέα και παππούς του Νεοπτόλεμου, και εμποδίζει το φόνο. Ο Μενέλαος επιστρέφει στη Σπάρτη και η Ερμιόνη μετανοεί για όσα έκανε, επειδή φοβάται την τιμωρία του συζύγου της. Αιφνιδίως εμφανίζεται ο Ορέστης, ο οποίος πείθει την Ερμιόνη να τον ακολουθήσει και οργανώνει τη δολοφονία του Νεοπτόλεμου. Όταν φέρνουν τον Νεοπτόλεμο νεκρό στο παλάτι και ενώ ο Πηλέας θρηνεί το θάνατό του, εμφανίζεται η θεά Θέτις και τον προστάζει να θάψει τον εγγονό του στους Δελφούς και να στείλει την Ανδρομάχη με το γιο της στη χώρα των Μολοσσών. Στον ίδιο αναγγέλλει ότι θα γίνει αθάνατος και θα κατοικήσει μαζί της στο νησί των Μακάρων.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία Γιάννης Νικολαΐδης. Σκηνικά Γρηγόρης Ριζόπουλος. Κοστούμια Όλγα Σχοινά. Μουσική επιμέλεια Στέφανος Νικολαΐδης. Φωτισμοί Στέφανος Κεραμιδάς.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Κώστας Κλάδης, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Χριστίνα Σιώμου, Βούλα Κώστα.

Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα «Ελευθερία»