Ο Οιδίποδας και ο Ορφέας συνομιλούν…

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΧΑΟΣ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2018 15:02

Το «Θέατρο Πήγασος» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου θα παρουσιάσει στο Αρχαιολογικό Πάρκο Λειβήθρων την παράσταση «Χάος» την Κυριακή 26, Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ.

Δυο αρχέγονοι μύθοι, ο μύθος του Οιδίποδα και ο μύθος του Ορφέα, προσπαθούν να βάλουν τάξη στο χάος της ανθρώπινης ύπαρξης, να μεταφράσουν σε λόγο, εικόνες και μουσική την αγωνία του ανθρώπου για το τυχαίο, τη μοίρα, το λάθος και το πάθος.

Γνωρίζουμε από τα έργα της αρχαίας τραγωδίας το τέλος του Οιδίποδα. Τι όμως τον οδήγησε εκεί; Ποια η αλληλουχία των γεγονότων; Υπήρχε εναλλακτική; Πυροδοτεί και γιγαντώνει το χάος της ζωής ο έρωτας ή μας συμφιλιώνει μαζί του; Το κάνει αποδεκτό και ενδιαφέρον ώστε να μπορούμε να ζούμε μαζί του και μέσα του;

Στην παράσταση, οι αναζητήσεις, οι αναστοχασμοί των μυθικών ηρώων γύρω απ’ όλα αυτά, ξεκινούν έναν διάλογο με τον σημερινό άνθρωπο και τις δικές του αναζητήσεις. Και ο διάλογος αυτός τροφοδοτείται και επεκτείνεται από τη συνομιλία των διαφορετικών μορφών της τέχνης. Μύθος, παραμύθι, αρχαία τραγωδία, θέατρο του παραλόγου συνομιλούν κάτω από τον ουρανό των Λειβήθρων, δίνοντάς μας την ευκαιρία να κοιτάξουμε επιτέλους τα άστρα.

Κείμενα – σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης

Παίζουν: Αντώνης Καρράς, Νατάσσα Ιωαννίδου, Διονύσης Ζαρώτης, Άννα Γκούντα, Τόμμυ Παπανικολάου, Γιάννης Χατζηϊωαννίδης, Σοφία Αγαθαγγελίδου, Χάρης Αμανατίδης, Όλγα Παπανάκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass