"Πολιτιστική ιεραποστολή" στην Ευρυτανία

Από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας σε 11 χωριά των Αγράφων

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2018 15:24

«Πολιτιστική ιεραποστολή» θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τη θεατρική περιοδεία του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, σε 11 χωριά, πραγματικές «αετοφωλιές», του Δήμου Αγράφων του Ν. Ευρυτανίας.

Ταξίδεψε σε ψηλά βουνά, διανύοντας δρόμους με χιλιάδες στροφές, γκρεμούς που σου κόβεται η αναπνοή, χωματόδρομους, ποτάμια και γενικά σε μια περιοχή με πολύ άγρια φύση. Συνάντησε πολλά άγρια ζώα, λαγούς, αλεπούδες και ένα μεγάλο αγριογούρουνο που πετάχτηκε στον δρόμο την τελευταία στιγμή.

Τα χωριά, στα οποία δόθηκαν οι παραστάσεις είναι: Ραπτόπουλο, Γρανίτσα, Κέδρα, Τοπόλιανα, Βούλπη, Δάφνη, Δυτική Φραγκίστα, Παλαιοκατούνα, Κερασοχώρι, Τροβάτο και Άγραφα. Οι παραστάσεις έγιναν ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, ανθρώπου που λατρεύει τον πολιτισμό και του Δ.Σ. του Δήμου. Το 2017, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας έπαιξε σε 6 χωριά του Δήμου Αγράφων. Επειδή είχε τεράστια επιτυχία, φέτος από 30/7 έως και 9/8 έπαιξε σε 11 χωριά. Παρουσίασε δύο κωμωδίες του Δημήτρη Απ. Ρήτα: «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;» και «Του χωριού το Κοινοβούλιο». Τις παρακολούθησαν όλοι οι κάτοικοι των ανωτέρω χωριών και εκατοντάδες παραθεριστές από όλη την Ελλάδα. Η επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις -αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Θεάτρου- ήταν ανεπανάληπτη και οι κριτικές διθυραμβικές από όλους τους θεατές. Απόδειξη της επιτυχίας είναι τα λόγια του Φίλιππου Αναστασιάδη, επιφανούς νομικού, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, που είπε στον Δημήτρη Ρήτα: «Είστε οι πρωταθλητές της Ευρυτανίας, η σάλπιγγα του γέλιου, της χαράς και του πολιτισμού, σαλπίσατε τον πολιτισμό σε όλη την Ελλάδα, είστε πολύ άξιοι, συγχαρητήρια». Όλα τα μέλη του θιάσου, όλες τις μέρες, γνώρισαν την αγάπη, τη φιλοξενία και τις θερμές εκδηλώσεις των κατοίκων των χωριών. Στο τέλος, ο δήμαρχος Αγράφων, ενθουσιασμένος από την τεράστια απήχηση των παραστάσεων είπε στον Δημήτρη Ρήτα: «Δημήτρη, ευχαριστώ για τη μεγάλη πολιτιστική σας προσφορά στους συνδημότες μου», και επανέλαβε την πρόσκληση για συνέχιση της συνεργασίας.

Οι συντελεστές: Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Ρήτας, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, μουσική-τραγούδια: Χρήστος Νικολόπουλος, Έπαιξαν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Βάιος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργατζά, Δημήτρης Ρήτας, χορηγός αφισών και προγραμμάτων: Σχολή οδηγών-ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, στον Ν. Καρδίτσας, κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι για συνεργασία Δήμοι και Σύλλογοι μπορούν να απευθύνονται στον Δημήτρη Ρήτα στο τηλέφωνο 6976-074.465.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass