«Θέλω να ανταποδώσω την αγάπη μου στους Λαρισαίους»

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΟΙ «ΑΧΑΡΝΗΣ» ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 22:30

Εχοντας στις αποσκευές του τον θρίαμβο των παραστάσεων της Επιδαύρου και τις εξαιρετικές κριτικές από όποια πόλη και αν πέρασε κατά την περιοδεία ο Κώστας Τσιάνος έρχεται στην πόλη του με τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη.

Λίγο πριν το «κουδούνι» χτυπήσει στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ μιλά στην «Ε» για το έργο, τον Πέτρο Φιλιππίδη και το λαρισαϊκό κοινό. Οι «Αχαρνής» είναι ένα έργο απαιτητικό όπως είναι οι κωμωδίες του Αριστοφάνη και ειδικά το αρχαίο δράμα. Ο Κώστας Τσιάνος όμως διαθέτει μεγάλη πείρα διότι είναι το έκτο έργο του Αριστοφάνη που ανεβάζει. «Ήταν ένα από τα έργα του Αριστοφάνη που ήθελα να σκηνοθετήσω. Από την άλλη και το Φεστιβάλ Αθηνών ήθελε το συγκεκριμένο έργο γιατί είχε καιρό να παιχτεί στην Επίδαυρο και ήμασταν σύμφωνοι όλοι. Όπως και ο Πέτρος Φιλιππίδης αλλά και οι επιχειρηματίες που είναι οι αδελφοί Τάγαρη. Κάνουμε μια ακριβή παραγωγή μόνο το Εθνικό Θέατρο θα μπορούσε να αναλάβει μια τόσο ακριβή παραγωγή. Εκατό κοστούμια, με 19 ηθοποιούς, με άλλους τόσους τεχνικούς και εργαζόμενους, είναι μεγάλη παραγωγή, μεγάλο ρίσκο για να κάνει ένας ιδιώτης, χωρίς επιχορηγήσεις μια τέτοια παράσταση. Ευτυχώς όμως πάει πάρα πολύ καλά και περιμένω με αγωνία την υποδοχή που θα κάνει στην παράσταση η πόλη μου, οι συμπατριώτες μου».

Ο σκηνοθέτης πλέκει το εγκώμιο του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη και λέει ότι «αν δεν είχα τον Πέτρο Φιλιππίδη ως πρωταγωνιστή δεν θα το ανέβαζα το έργο. Είναι ο σημαντικότερος Έλληνας ηθοποιός που μπορεί να παίξει έξοχα τον Αριστοφάνη. Είναι αριστοφανικός ηθοποιός».

Ο Κ. Τσιάνος περιμένει με αγωνία να έρθει η παράσταση στη Λάρισα και να δει πώς θα την υποδεχτούν οι συμπατριώτες του, «η Λάρισα είναι η πατρίδα μου, έχω εργαστεί στη Λάρισα και έχω διευθύνει το Θέατρο πάνω από τριάντα χρόνια. Το Θεσσαλικό Θέατρο γεννήθηκε από εμένα και την Άννα Βαγενά. Έμεινα στη Λάρισα για να το υπηρετήσω και να το οδηγήσω εκεί που έφτασε, καθώς θεωρείται θέατρο πρότυπο. Όπως για όλα τα έργα που ανέβαζα για το Θεσσαλικό, έτσι και τώρα έχω αγωνία καθώς είναι μια μεγάλη παραγωγή, πολλών απαιτήσεων. Θέλω να έχουμε περισσότερα εισιτήρια από παντού. Με τιμάει η πόλη, για αυτό έμεινα τόσα χρόνια αν και δύσκολα, στο Θεσσαλικό Θέατρο γιατί σέβομαι την πόλη και τους κατοίκους. Ήθελα να τους ανταποδώσω την αγάπη που μου δείχνουν με τον σεβασμό που τρέφουν. Είναι μια παράσταση που θέλω να έρθουν και να τη δουν οι Λαρισαίοι. Είναι μια κατάθεση. Είναι όπως λένε από τις πόλεις που πέρασε “μια παράσταση Κώστα Τσιάνου” και αυτό με τιμά. Για αυτό έχω ένα τρακ».

Η Λάρισα με το Θεσσαλικό Θέατρο έχει αποκτήσει θεατρόφιλους, ένα κοινό που όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης είναι απαιτητικό. «Η Λάρισα έχει αποκτήσει έναν μεγάλο αριθμό κανονικών θεατρόφιλων, που έχουν απαιτήσεις, που σέβονται την παράσταση, που δεν ανοίγουν για παράδειγμα τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια της παράστασης. Πρόκειται για ένα κοινό που πάει σε καλές, ποιοτικές και προσεγμένες παραστάσεις. Έχει διαπαιδαγωγηθεί το κοινό της πόλης».

* Η παράσταση θα ανεβεί στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ την Τρίτη 28 Αυγούστου και ώρα 9.15 μ.μ. Προπώληση εισιτηρίων: βιβλιοπωλείο Καλτσάς και viva.gr

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass