Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αχαρνής» διά χειρός Κώστα Τσιάνου

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 15:24

Την Τρίτη 28 Αυγούστου οι «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου έρχονται στη Λάρισα, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Ο σκηνοθέτης συγκινημένος που βρίσκεται στην πόλη του παραχώρησε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τον Αριστοφάνη, το έργο αλλά και τους ηθοποιούς που συμμετέχουν, καλώντας συγχρόνως τους Λαρισαίους για το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

«Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Αριστοφάνη, είναι τολμηρό και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Το έγραψε μικρός, την έκτη χρονιά του Πελοποννησιακού πολέμου και βρίσκει την ευκαιρία ο ειρηνόφιλος Αριστοφάνης να τα χώσει γερά στους άρχοντες, στις συμμαχικές δυνάμεις, και τα λέει έξω από τα δόντια στους θεατές εκείνης της εποχής που δεν κάνουν τίποτα, και που όλα τα υπομένουν», σημείωσε ο σκηνοθέτης υποστηρίζοντας συγχρόνως ότι «ο Αριστοφάνης σε αυτό το έργο είναι ένας επαναστάτης».

Για ακόμα μια φορά ο Κώστας Τσιάνος αναφέρθηκε στο ρόλο του Δικαιόπολι λέγοντας ότι «δεν θα έκανα το έργο αυτό χωρίς τον Πέτρο Φιλιππίδη. Όπως εξαιρετικοί είναι και ο Παύλος Χαϊκάλης στο ρόλο του Λάμαχου, ο Κώστας Κόκλας στο ρόλο του Μεγαρίτη, ο Τάκης Παπαματθαίου στο ρόλο του Θηβαίου και ο Ιωάννης Παπαζήσης στο ρόλο του Ευριπίδη». 

Gallery άρθρου