Οι Λαρισαίοι μαγεύτηκαν από την πανσέληνο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2018 16:40

Μία βραδιά ποίησης και μουσικής λουσμένη στο φως του ολόγιομου φεγγαριού απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν χθες στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Στη χθεσινή βραδιά που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που γίνονται κάθε χρόνο για την αυγουστιάτικη πανσέληνο και φέτος φέρουν τον τίτλο «Στη μαγεία του φεγγαριού», οι παρευρεθέντες στο Διαχρονικό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένη απαγγελία του μονολόγου του φεγγαριού από τον «Ματωμένο γάμο» του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, ζωντανές απαγγελίες ποιημάτων Ελλήνων και ξένων ποιητών που θεματογραφούν το φεγγάρι, αλλά και μελωδίες στο πιάνο και τραγούδια από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία σχετικά με τον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας.

Οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στον αύλειο χώρο του Μουσείου έγιναν στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Διαχρονικού αφού ο άστατος καιρός δεν επέτρεψε να υλοποιηθεί ο αρχικός προγραμματισμός, ενώ οι εκθεσιακοί χώρου του Μουσείου ήταν ανοιχτοί στο κοινό μέχρι τις 12 το βράδυ δίνοντας την ευκαιρία για μία μεταμεσονύχτια «συζήτηση» με τα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Διαχρονικό. Στην εκδήλωση για το φεγγάρι παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλατζής, η πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα κ. Αννυ Ψάρρα και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια.
Αύριο Τετάρτη στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα στις 9 μ.μ. σε μια βραδιά γεμάτη ποίηση και μουσική και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Στη μαγεία του φεγγαριού» θα παρουσιαστούν βιντεοσκοπημένη απαγγελία της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Γ. Ρίτσου και ζωντανές απαγγελίες ποιημάτων σχετικά με το φεγγάρι. Η εκδήλωση, ακόμη, περιλαμβάνει τραγούδια και μελωδίες στο πιάνο σχετικά με την πανσέληνο. Οι εκθεσιακοί χώροι της Πινακοθήκης θα είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες μέχρι τις 12 το βράδυ.
Ταυτότητα εκδηλώσεων: Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Χρήστου. Οργάνωση παραγωγής: Δώρα Παπαδούλη. Απαγγελία: Χρυσούλα Χρήστου, Δημήτρης Φωτίου, Κατερίνα Λιαποπούλου. Μουσική επιμέλεια: Θέμης Σαμαντζής. Ερμηνεία: Μαρία Βλασιάδου. Παραγωγή: Εταιρεία παραγωγής θεαμάτων ΠασπARTού Art and More.
*Ανάλογη εκδήλωση για το φεγγάρι θα γίνει αύριο Τετάρτη με πρωτοβουλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λάρισας, στο υπαίθριο θέατρο της Βιβλιοθήκης, που βρίσκεται στην πάροδο της οδού Μ. Χαδέλη (πεζόδρομος Κούμα).
Στη γιορτή συμμετέχουν ο κ. Βαγγέλης Κολώνας, σκηνοθέτης-συγγραφέας και η κ. Βεατρίκη (Μπέττυ) Μαγρίζου, συγγραφέας, οι οποίοι θα κάνουν μια ποιητική αναδρομή, με θέμα το φεγγάρι, από τον 8ο αιώνα π.Χ. έως και σήμερα.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική συναυλία, με θέμα το φεγγάρι, που παρουσιάζουν οι καλλιτέχνες-μουσικοί: κ. Αλέξανδρος Τσιωνάς (τραγούδι-κιθάρα), κ. Αντωνία Βισβίκη (τραγούδι), κ. Ευάγγελος Τσιαπλές (μπουζούκι).
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.
* Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη, για σήμερα, εκδήλωση για την πανσέληνο του Αυγούστου, στην Άζωρο, αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών. Επίσης η χθεσινή εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Τελωνείο της Ελασσόνας, και αναβλήθηκε και αυτή λόγω των καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου στον ίδιο χώρο στις 21:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass