Ενθουσίασε η μουσική μπάντα της 1ης Στρατιάς

ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2018 15:07

Ένα μουσικό ταξίδι με όχημα τη στρατιωτική μουσική μπάντα της 1ης Στρατιάς έκαναν οι Λαρισαίοι που κατέκλυσαν χθες βράδυ την Κεντρική πλατεία της πόλης. Ενδεικτικό της πολύ μεγάλης προσέλευσης είναι πως και οι 700 καρέκλες που υπήρχαν στον χώρο της Κεντρικής πλατείας ήταν κατειλημμένες, με τον αριθμό των ορθίων να κάνει σαφές πως και άλλες τόσες καρέκλες να υπήρχαν θα ήταν κι αυτές γεμάτες.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό που φέρουν τον τίτλο «Ελευθέρια», η μπάντα της 1ης Στρατιάς συνέθεσε ένα μουσικό πολυθέαμα που ενθουσίασε και ξεσήκωσε τους θεατές. Χορός, μουσική και τραγούδι εκτελεσμένα σε αγαστή συνεργασία από στρατιωτικούς μουσικούς και πολίτες κατέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τη διάδραση, τη σύνθεση και την αλληλεπίδραση της 1ης Στρατιάς με την πόλη. Τη βραδιά άνοιξε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης που ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Όλοι πρέπει να θυμόμαστε, να γυρίζουμε πίσω, να βλέπουμε τις ρίζες, τις παραδόσεις, τους αγώνες του λαού μας και να τιμούμε με τον τρόπο που πρέπει όλους όσοι έδωσαν πραγματικά τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς εδώ. …Η πόλη μας εξαιτίας του πλούτου της και της φοροδοτικής της ικανότητας ήταν θύλακας τούρκικος που δεν αφήνονταν εύκολα γι’ αυτό και παρά το αίμα που χύθηκε στα πολλά απελευθερωτικά κινήματα τα εδάφη αυτά ήταν δύσκολο να απελευθερωθούν, όμως οι διαρκείς αγώνες και οι επαναστάσεις και οι μεγάλες δυνάμεις που παρακολουθούσαν όλη την εξέλιξη οδήγησαν στη διάσκεψη του Βερολίνου που είχε ως αποτέλεσμα την προσάρτηση της πόλης μας στον κορμό της μητέρας Ελλάδας. …Η δημοτική αρχή αποφασίσαμε αυτή η επέτειος μαζί με την επέτειο της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς να μην είναι μια επέτειος μιας στιγμής, μιας δοξολογίας και μιας κατάθεσης στεφάνων, αλλά να είναι μια βδομάδα εκδηλώσεων η οποία θα σηματοδοτεί αυτή την ιστορική στιγμή και θα νοηματοδοτεί προς τον πολίτη αυτό που έχει γίνει, το αίμα που χύθηκε και που σήμερα τιμούμε με τον τρόπο μας. …Η αποψινή βραδιά αποδεικνύει το δέσιμο του στρατού μας και των πολιτών που όλοι αισθανόμαστε ότι πρέπει να υπάρχει».

Στην εκδήλωση αρχικά χόρεψε το χορευτικό της Λέσχης Πολιτισμού Ανθούπολης του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων Λάρισας, και ακολούθησαν οι Ξένιοι Κρήτες Λάρισας με τον Ιωάννη Λεκάκη να είναι στη λύρα και τον Γιώργο Χατζηπαραδείση στο λαούτο. Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε η στρατιωτική μπάντα της 1ης Στρατιάς που έπαιξε γνωστές ελληνικές και ξένες επιτυχίες όπως «Οι δρόμοι της φωτιάς» του Βαγγέλη Παπαθανασίου, «Smooth», «Watermelon Man», «Con Te Partirο», «Θα κλέψω τριαντάφυλλα» του Πλέσσα, «Ακρογιαλιές Δειλινά», «Εφηβα γεράκια», «Ένα φιλάκι είναι λίγο» και άλλες πολλές μεγάλες επιτυχίες που συνεπήραν το κοινό και το ανάγκασαν εκόν άκον να ακολουθεί χορεύοντας τον ρυθμό. Την επιλογή των τραγουδιών αλλά και τη διεύθυνση της μπάντας είχε ο διοικητής της ταγματάρχης Κωνσταντίνος Χλέπατας, τα τραγούδια ερμήνευσαν οι κ.κ. Ερμιόνη Βαγιοπούλου, Αθήνα Μπούρα-Πολυμέρου και Σωτήρης Καλόγηρος, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Ντέμη Ζαπάρτα. Το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τους στρατιωτικούς και τους πολίτες που συνέπραξαν κατά τη χθεσινή βραδιά, και το καλύτερο «καύσιμο» για τη συνέχεια. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Ιωάννης Τόλλιας, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Λάρισας πύραρχος Ζήσης Μπρούζας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος και πάρα πολύς κόσμος.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα «Ελευθερία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass