Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καφέ Αμάν «Ελληνική απόλαυσις»

ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΚΙΜ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2018 16:23

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας πιστό στις αξίες της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού διοργανώνει παράσταση με τους ΤΑΚΙΜ την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Οι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής, συμπράττουν και προσκαλούν τους Λαρισαίους στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στον χρόνο. Ένα μουσικό ταξίδι σε Ηπειρο, Βαλκάνια, Πόλη, Σμύρνη, Αμερική.


Η καλλιτεχνική επιμέλεια και τα κείμενα ανήκουν στον Λάμπρο Λιάβα, τον γνωστό μουσικολόγο, διευθυντή του μουσείου «Λαϊκών Οργάνων Φοίβος Ανωγειανάκη» και παρουσιαστή της εκπομπής «Αλάτι της Γης».
Για μια μοναδική βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας και ενδύει χορευτικά το Λύκειο των Ελληνίδων, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσιπλακούλη.
Σταθμοί αυτού του ταξιδιού τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» την Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθιά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο). Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη. Τη σκηνική επιμέλεια έχει η Σοφία Σπυράτου και την επιμέλεια του οπτικού υλικού ο Γρηγόρης Φιλίδης.
 Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλυφθούν.
Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από:
Tο Λύκειον των Ελληνίδων, Δήλου 17, Νεράιδα, τηλ. 2410624379, ώρες 19:00-22:00 και Σάββατο πρωί 10 π.μ. -1 μ.μ., το βιβλιοπωλείο PROSPERUS, Αθανασίου Διάκου 2. Το Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Κύπρου 1 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
https://www.ticketservices.gr/event/takim-kafe-aman-larissa/