Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ο Ανθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη»

Ολοκληρώνονται οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2018 15:10

Με ταινία πρώτης προβολής κλείνει η φετινή σεζόν στον θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά.

Από σήμερα Δευτέρα 10 έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 9:30 μ.μ., η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας προβάλει την Ισπανο-βελγο-γαλλική ταινία φαντασίας «Ο Άνθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» σε σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ.

Ο Τόμπι, ένας κυνικός σκηνοθέτης διαφημιστικών σποτ, βρίσκεται παγιδευμένος στις εξωφρενικές παραισθήσεις ενός γέρου Ισπανού τσαγκάρη που πιστεύει ότι είναι ο Δον Κιχώτης. Κατά τη διάρκεια των κωμικών περιπετειών τους, ο Τόμπι έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες μιας ταινίας που σκηνοθέτησε στα νιάτα του ιδεαλισμού του. Η ταινία έχει αλλάξει τα όνειρα ενός μικρού χωριού της Ισπανίας για πάντα. Μπορεί άραγε να επανορθώσει και να βρει την ανθρωπιά του; Μπορεί ο Δον Κιχώτης να επιβιώσει της παρα φροσύνης του;

Σε αυτό το ταξίδι εμφανίζονται δαίμονες υπαρκτοί κι ανύπαρκτοι, μοντέρνοι και μεσαιωνικοί. Κόρες σώζονται, ιππότες μονομαχούν, γίγαντες σφαγιάζονται και οι γυναίκες βγάζουν μούσια. Η πραγματικότητα και η φαντασία μπερδεύονται καταλήγοντας σε ένα φαντασμαγορικό τέλος.

Το όνειρο του Τέρι Γκίλιαμ να σκηνοθετήσει μια ταινία με θέμα τον ήρωα του Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, Δον Κιχώτη, ξεκίνησε το 1989. Από τότε όμως, μεσολάβησαν άλλες ταινίες, αναποδιές στα γυρίσματα και δημιουργήθηκαν αμφιβολίες στον Γκίλιαμ κατά πόσο το σενάριο είναι όντως έτοιμο.

Όμως τα όνειρα κάποιες φορές πραγματοποιούνται και «Ο Άνθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη» προβάλεται επιτέλους, 30 χρόνια μετά την αρχική του σύλληψη.

Ο Άνταμ Ντράιβερ στον ρόλο του Τόμπι και ο Τζόναθαν Πράις στο ρόλο του Δον Κιχώτη δημιουργούν ένα δίδυμο που ακροβατεί σε δύο κόσμους. Η αποστειρωμένη ζωή του Τόμπι αναγεννάται μέσα από την επαφή του με τον ηλικιωμένο «ιππότη». Εκείνος έχει πεισθεί ότι είναι ο Δον Κιχώτης και το μυαλό του Τόμπι σταδιακά βουλιάζει σ’ ένα παραμύθι που τον απομονώνει από την πραγματικότητα.

Διάρκεια: 132'

Ισπανο-βελγο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ με τους: Άνταμ Ντράιβερ, Τζόναθαν Πράις, Τζοάνα Ριμπέιρο, Όλγα Κουριλένκο

Γενική είσοδος 4 ευρώ.