Ολη η… Λάρισα για τον Μίκη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2018 15:08

Πολύς κόσμος βρέθηκε χθες στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου πραγματοποιήθηκε η παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που έφερε τον τίτλο «Μία Ελλάδα για τον Μίκη».

Αριστουργήματα, όπως «Νύχτα μαγικιά», «Μαρίνα», «Του Μικρού Βοριά», «Αστέρι μου, φεγγάρι μου», «Όμορφη πόλη», «Χάθηκα», «Μέρα μαγιού μου μίσεψες», «Δρόμοι παλιοί», «Ανοίγω το στόμα μου», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Μυρτιά», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Άνοιξε λίγο το παράθυρο», «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ», «Άσμα ασμάτων», «Βραδιάζει», «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες», «Ποιος τη ζωή μου», «Λίγο ακόμα», «Στρώσε το στρώμα σου», «Δόξα τω Θεώ», «Βάρκα στο γιαλό», «Χρυσοπράσινο φύλλο», αποδόθηκαν μοναδικά από τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, αλλά και από τους ερμηνευτές της παράστασης, τους λυρικούς καλλιτέχνες Ελένη Δάβου, Αντώνη Κορωναίο, Παντελή Κοντό και τον λαϊκό τραγουδιστή Γεράσιμο Ανδρεάτο.

Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος συνθέτης, όπως «Μικρές Κυκλάδες», «Αξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

Το αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Φεβρουάριο, με δύο αξέχαστες παραστάσεις, τα εισιτήρια των οποίων εξαντλήθηκαν σε λίγες ώρες.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO και με τη συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί προς ενίσχυση των πυρόπληκτων στο Μάτι Αττικής.

Στην εκδήλωση προς τιμήν του Μίκη παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλαντζής, η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Αράπκουλε, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας και αρκετός κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass