«Ντροπή» και «Υφάσματα» χθες στο Θέατρο του Μύλου

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ «ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2018 15:36

Χθες το βράδυ στο Θέατρο του Μύλου και στο πλαίσιο του «Μύλου Παραστατικών Τεχνών» παρουσιάστηκε η παράσταση με τίτλο «Shame». Η παράσταση που είχε ως θέμα το συναίσθημα της ντροπής ήταν μία παράσταση χορού σε συνδυασμό με βίντεο και projection mapping, την οποία επιμελήθηκαν η Χριστίνα Τζιουβάρα και ο Βαγγέλης Αντωνόπουλος, με performer και χορογράφο τη Βίβιαν Γουγουλιά και μουσική του Ted Regklis.

Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα γνωστό σε όλους μας. Η αιτία μπορεί να είναι ένας εξωτερικός ή εσωτερικός παράγοντας, πραγματικός ή φαντασιακός. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, επηρεάζει την κρίση μας και την αντίληψη των καταστάσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η παράσταση «Shame» πραγματεύεται την ντροπή ως το συναίσθημα που νιώθουν γυναίκες που έχουν βιώσει την κακοποίηση εντός της οικογενειακής εστίας.

Η παράσταση ανέβηκε σε συνεργασία με τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Λαρισαίων, όπου οι μαρτυρίες γυναικών και ψυχολόγων διαμόρφωσαν την παράσταση αυτή.

*Εξάλλου χθες το βράδυ ανέβηκε και μία παράσταση σύγχρονου τσίρκο ακροβατικών «FABRICS» από την ομάδα της Αγγελικής Μέλη. Η παράσταση ήταν το αποτέλεσμα ενός πενθήμερου εργαστηρίου.

Σύλληψη - επιμέλεια- καθοδήγηση: Αγγελική Μέλη.

Oμάδα Δημιουργίας: Γεωργία Τεντζεράκη, Λαυρεντία Καρατοσίδη, Μαρίτα Κάτσικα, Ματίνα Καρακωστα , Νάντια Σάββα, Νέλλη Πανάγου, Φαίη Μάλαμα, Φωτεινή Νίκα.

«ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Η παράσταση χορού «Πορτρέτα Γυναικών Πράξη 1η», θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη στις 9.00 μ.μ. στο Θέατρο του Μύλου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μύλος Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣμουΘ.

Όταν μέσα στα λίγα τετραγωνικά του σπιτιού σου προσπαθείς να χωρέσεις αναμνήσεις και όνειρα, ανακαλύπτεις γυναίκες που αποτελούν πρότυπο, έργα τους που ταυτίστηκες και ερμηνείες που σε συγκλόνισαν…

Τα «Πορτρέτα Γυναικών» της ομάδας χορού «in Actu» ταλαντεύεται ανάμεσα στις υπέροχες γυναίκες που έδωσαν το στίγμα τους, αφήνοντας την ιστορία να μιλά για εκείνες…

Χορογραφία: Αθηνά Μανώλη

Ερμηνεύει η Αλεξάνδρα Γραβάνη

Χορεύουν: Ανδρονίκη Αβτζηασλάν, Μαρίτα Κάτσικα, Μαρία Καπρίνη, Μαρία Κυρμά, Χαριτίνη Λιόντου, Χριστιάνα Μουσαβερέ, Νικολέτα Μπατζαλέξη, Ρούλα Πίκουλα, Βασιλική Σουλτούκη.

Είσοδος δωρεάν.

Πληροφορίες-κρατήσεις: καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2410-614.449.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass