Η «Αθέατη πόλη» σε… κοινή θέα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2018 15:30
Το Διαχρονικό Μουσείο θα υποδεχθεί το Σάββατο μικρούς «αρχαιολόγους» που θα… ανασκάψουν τον προαύλειο χώρο του Το Διαχρονικό Μουσείο θα υποδεχθεί το Σάββατο μικρούς «αρχαιολόγους» που θα… ανασκάψουν τον προαύλειο χώρο του

Κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου εορτάζονται οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μία πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο του θέματος «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» που όρισε για τη χώρα μας το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει ποικίλες παράλληλες δράσεις στον χώρο του Διαχρονικού Μουσείου και μέσα στην πόλη.

Ετσι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η εκπαιδευτική δράση «Μια πόλη γεμάτη ιστορίες» με χρήση μουσειοσκευής της εκπαιδευτικού Ευαγγελίας Ταμπούρα. Συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, και ώρα 11.00 π.μ. είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση «Αθέατη πόλη» που οργανώνεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, είναι ανοιχτή σε οικογένειες με παιδιά και περιλαμβάνει δύο δράσεις:

α) Μία πρωτότυπη περιήγηση - εξερεύνηση της Λάρισας, που κινείται παράλληλα στην έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου και μέσα στην πόλη. Στις 10.30 π.μ. αστικό λεωφορείο θα παραλάβει τους ενδιαφερόμενους από την αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ στην κεντρική πλατεία και θα τους μεταφέρει στο Διαχρονικό Μουσείο. Με το τέλος της ξενάγησης, η περιήγηση θα συνεχιστεί με το λεωφορείο στην πόλη και με στάσεις σε επιλεγμένα σημεία του κεντρικού ιστού, όπου θα εντοπιστούν οι χώροι της αθέατης σήμερα πόλης, όπου ανακαλύφθηκαν τα αντικείμενα, που αποτέλεσαν κέντρο της αφήγησης.

β) «Τα παιδιά και η Πόλη με τα κρυμμένα μυστικά»: Παιδιά ηλικίας 10-12 ετών συμμετέχουν ενεργά σε ανασκαφή στον προαύλειο χώρο του Μουσείου.

Για συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2413 508242, 08.00 π.μ. – 08.00 μ.μ.

-«Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας»: Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO Ν. Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, συνδιοργανώνει με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και άλλους φορείς Αγώνα Δρόμου, με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα». Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα των χρόνιων παθήσεων και συγχρόνως η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του ιστορικού κέντρου της Λάρισας.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), που για τη διετία 2017-2018 έχουν το θέμα «Πόλε(ι)ς» και διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με τίτλο «Λάρισα: Η πόλη μας αφηγείται την ιστορία της».

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 26 και αύριο Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Εμποροπανήγυρη Λάρισας. Απευθύνονται σε σχολικές ομάδες Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης και θα υλοποιηθούν χωρίς κόστος συμμετοχής.

Τα παιδιά με αφορμή έναν εικαστικό πίνακα θα εντοπίσουν σημεία της πόλης μας, θα δουν όψεις της παλιάς Λάρισας και θα ανακαλύψουν την εξέλιξη της πόλης μέσα στο χρόνο.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας θα είναι δωρεάν (10:00-14:00).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass