Παράσταση χορού σήμερα στον Μύλο

ΧΘΕΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΤΑ «ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2018 15:11

Μια περφόρμανς χορού με τίτλο «I PLAY D(E)AD» θα παρουσιάσει ο Βραζιλιάνος χορευτής Wagner Moreira, σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. στη Σκηνή Μπαλέτου στον Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του ΣμουΘ.

I PLAY D(E)AD: «Μαθαίνοντας τον θάνατο μέσα από τον χορό, αλλά όχι χωρίς να γιορτάσεις τη ζωή»

Στο συναισθηματικό «σπαγκάτο» μεταξύ του θανάτου του πατέρα του και της δικής του εξοικείωσης με το θάνατο, ο Wagner Moreira ξεδιπλώνει ένα ποιητικό σενάριο για την ευσέβεια, την ταπεινότητα, το κουράγιο, την αποφασιστικότητα και την απόλαυση της ζωής – εντέλει για τα μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα και την καταιγιστική δύναμη της τέχνης.

Στη 19η επέτειο της αυτοκτονίας του πατέρα του, εκείνος γιορτάζει 26 χρόνια χορευτικής καριέρας μαζί με τα 41α γενέθλιά του.

Αυτή η συγκυρία είναι ο λόγος για τον οποίο χορεύει τώρα -με ευαισθησία και επίγνωση ταυτόχρονα- ένα σόλο γεμάτο προσωπικά του ταμπού περί αυτοκτονίας, αλλά και ευκαιρίες για να γιορτάσει και να γευτεί τη στιγμή.

«Μέσα σε τόσους γρίφους και ερωτήματα που είναι απλώς αντικειμενικά, λογικά και κοινωνικά και δεν μπορούν να απαντηθούν, κρατώ μόνο το χορό μου ως ένα μέσο διερώτησης. Όσο αποφασίζω υπέρ της Ζωής, κινούμαι, χορεύω, σκέφτομαι – και μόνο γι αυτό το λόγο υπάρχω.» Wagner Moreira

Σύλληψη/χορογραφία/εκτέλεση: Wagner Moreira

Δραματουργία/Σύλληψη: Thomas Schutt

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες-κρατήσεις: Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2410 614449.

*Εξάλλου χθες το βράδυ στο Θέατρο του Μύλου ανέβηκε η παράσταση χορού «Πορτρέτα Γυναικών». Η παράσταση «Πορτρέτα Γυναικών Πράξη 1η» αποτελεί την πρώτη παρουσία της ομάδας χορού «in Actu».

Η χθεσινοβραδινή παράσταση της ομάδας χορού «in Actu» ταλαντεύτηκε ανάμεσα στις υπέροχες γυναίκες που έδωσαν το στίγμα τους, αφήνοντας την ιστορία να μιλά για εκείνες…

Χορογραφία: Αθηνά Μανώλη. Ερμήνευσε η Αλεξάνδρα Γραβάνη. Χόρεψαν: Ανδρονίκη Αβτζηασλάν, Μαρίτα Κάτσικα, Μαρία Καπρίνη, Μαρία Κυρμά, Χαριτίνη Λιόντου, Χριστιάνα Μουσαβερέ, Νικολέτα Μπατζαλέξη, Ρούλα Πίκουλα, Βασιλική Σουλτούκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass