Το ΘΕΑΜΑ στον Μύλο Παραστατικών Τεχνών

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ»

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2018 15:03

Το επαγγελματικό θέατρο με ανάπηρους ηθοποιούς στην κύρια σύνθεσή του ΘΕΑΜΑ, γνωστό στο θεατρόφιλο κοινό της Λάρισας και από προηγούμενες σπουδαίες παραστάσεις του στο ΔΩΛ, παρουσιάζει σήμερα Πέμπτη στο φεστιβάλ 5ος Μύλος Παραστατικών Τεχνών το «Blindfold – Η Νύχτα του Κυνηγιού», που σκηνοθέτησε η συγγραφέας του έργου Σοφία Σταυρακάκη.

Το έργο, που ανέβηκε τον Ιούνιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μετά την πρεμιέρα του στα αγγλικά το 2017 στο Φεστιβάλ Fringe του Μπράιτον και στο Λονδίνο, πραγματεύεται μία επίπλαστη κατάσταση ομηρίας σ’ ένα θεατρικό τελετουργικό ατίμωσης. Ο Duke (που υποδύεται ο ιδρυτής του ΘΕΑΜΑ Βασίλης Οικονόμου) και η Donna (Σοφία Σταυρακάκη), παραβάτες της καθεστηκυίας τάξης, βρίσκονται έγκλειστοι σε κέντρο επιβολής εξουσίας ως καλλιτέχνες–διασκεδαστές της μπουρζουαζίας σ’ ένα δωμάτιο–κλουβί. Ο θηριοδαμαστής Manstro (Κωνσταντίνος Λούκας) και η ντίβα Star (Χάννα Ελ Χατζ Ομάρ) ως μύστες μίας εγκλεισμένης Αρχής, εκπροσωπούν την υποτακτική προσκόλληση στους δυνάστες προύχοντες επιζητώντας την εύνοιά τους.

Στην κριτική του από το Μπράιτον, ο Σάιμον Τζένερ αναφέρθηκε και στη μεγάλη αίσθηση των «Περσών» του Αισχύλου σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το 2016, που είχαν επίσης παρουσιαστεί στο ΔΩΛ. Το «Blindfold – Η Νύχτα του Κυνηγιού» παρουσιάζεται στο ΔΩΛ στις 9 μ.μ. με συμβολικό εισιτήριο 3 ευρώ στο πλαίσιο του αφιερώματος του φεστιβάλ στις παραστατικές τέχνες και την αναπηρία. Με εγνωσμένη εμπειρία σε διοργανώσεις ευρωπαϊκών σεμιναρίων θεατρικής παιδείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Βασίλης Οικονόμου και ο ηθοποιός, θεατρολόγος και βασικό στέλεχος του ΘΕΑΜΑ Πάνος Ζουρνατζίδης θα διδάξουν αύριο Παρασκευή μαζί με την ηθοποιό του ΘΕΑΜΑ και θεατρολόγο Αιμιλιανή Αβραάμ στα εργαστήρια παραστατικών τεχνών για καλλιτέχνες με και χωρίς αναπηρία στον Μύλο του Παππά.

* Προχθές εξάλλου παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Μύλου η παράσταση «Πορτρέτα» από τη θεατρική ομάδα “InActu”…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass