Τέχνη και Πολιτισμός: «Οχι» στην έμφυλη βία

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2018 15:24

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου µε τίτλο: «Σχεδιασμός και ανάπτυξη δράσεων δημοσιότητας (ενημέρωση – ευαισθητοποίηση) σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο» της πράξης με τίτλο «Οριζόντιες παρεμβάσεις εθνικής εμβελείας για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» του Υπ. Μεταρρύθμισης Δημοσίου τομέα, διοργανώνει θεατρικά δρώμενα σε δώδεκα πόλεις της Ελλάδας.

Μεταξύ των πόλεων που θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα, είναι και η Λάρισα αύριο Σάββατο 13 και μεθαύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου, και με το εξής πρόγραμμα:

Αύριο Σάββατο, πλατεία Ταχυδρομείου: 10:30, 11:15, 11:45, 19:00, 19:45, 20:30.

Μεθαύριο Κυριακή, πλατεία Ταχυδρομείου: 10:00, 10:45, 11:30, 12:15, 18:00, 18:45.

Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν από θεατρικό σχήμα που αποτελείται από τις ηθοποιούς Γεωργία Τσικούρη, Μύρια Αργυρού, Σταυρίνα Πρεβεδόρου, Μαρία Κατσαρού, Μαρίνα Παντελιδάκη, Χριστίνα Δημητριάδη, Ξένια Γεροβασίλη και τον ηθοποιό Χαράλαμπο Γεωργιάδη. Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η κ. Ειρήνη Δρίβα.

Το σενάριο επιμελήθηκε η κ. Μαρία Κίτρα. Η θεματολογία του θεατρικού δρώμενου αφορά τα τεράστια προβλήματα διακρίσεων και βίας που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα πολλές γυναίκες. Ειδικότερα, τις υποθέσεις των θεατρικών παραστάσεων απασχολούν περιπτώσεις γυναικών, όπως εκείνες της νοικοκυράς, της εργαζόμενης και της γυναίκας πρόσφυγα. Ενδεικτικά, για παράδειγμα, μια ηθοποιός θα υποδύεται τη γυναίκα σύμβουλο, που θα δίνει συμβουλές και θα παρακινεί τις γυναίκες θύματα τι να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Στόχος των συγκεκριμένων θεατρικών δρωμένων, είναι η ουσιαστική προώθηση της έννοιας της ισότητας των φύλων και κυρίως της εξάλειψης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, όπως αυτά δύνανται να αναπαρίστανται μέσω της Τέχνης και του Πολιτισμού, τομέας στον οποίο επίσης η ΓΓΙΦ αποδίδει μεγάλη βαρύτητα του έργου της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass