Παρουσιάζεται βιβλίο για το Καβακλή

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2018 15:27

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας παρουσιάζει το βιβλίο της Παγώνας Ζηλιασκούδη – Καραΐσκου (δασκάλας) και της Γεωργίας Καραΐσκου (αρχαιολόγου) «Από το Καβακλή στη Φιλιππούπολη της Λάρισας», στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στις 7.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής της Ανατολικής Ρωμυλίας και συγκεκριμένα στο Καβακλή, περιέχει πληροφορίες και φωτογραφίες των ανθρώπων, που ήρθαν κι εγκαταστάθηκαν στη Φιλιππούπολη της Λάρισας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτριος Κατσίκας – Καππαδόκης (επιστημονικός ερευνητής, πρόεδρος της Εταιρείας Καππαδοκικών Σπουδών), ο Κώστας Σπανός (ιστορικός ερευνητής, εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου), η Κατερίνα Ηλιούδη (δασκάλα Φυσικής Αγωγής, πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ) και ο Στέλιος Ηλιούδης (καθηγητής Φυσικής Αγωγής, χοροδιδάσκαλος).

Μετά τις ομιλίες, θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από το Καβακλή της Ανατολικής Ρωμυλίας από τον Μ.Ε.Σ. Κοιλάδας και τον Π.Μ.Σ. Νέων Καρυών. Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει η Ελένη Χριστούλα – Πατελοδήμου (αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αθανασίου Καραΐσκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass