«Ύψιστη τιμή να παίζεις στο Κάρνεγκι Χολ»

ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΦΡΟΣΩ ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 22:02

Τη συναντήσαμε λίγες ώρες μετά την άφιξή της από την πολύβουη και πολύχρωμη Νέα Υόρκη. Φορούσε μία μπλε μπλούζα που αγόρασε από τη μητρόπολη των ΗΠΑ και το ίδιο λαμπερό χαμόγελο.

Ο λόγος για την πιανίστα Φρόσω Κτιστάκη που μίλησε στην «Ε» λίγο μετά τη συμμετοχή της στη συναυλία προς τιμήν του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη στο ξακουστό Κάρνεγκι Χολ. Συμμετοχή που ήταν και η κορυφαία στιγμή στην καριέρα της. Κοκκινίζει όταν τη συγχαίρουμε και της εκφράζουμε τις ευχαριστίες για αυτή την επιτυχία της που αντανακλά σε ολόκληρη την πόλη.

Κατ’ αρχάς τη ρωτήσαμε πώς αισθάνεται μετά τη συμμετοχή της σε συναυλία στο Κάρνεγκι Χολ για να μας απαντήσει: «Μεγάλη τιμή και όλα ξεκίνησαν από τον Ντίνο Κωνσταντινίδη που δίνει ευκαιρίες σε ανθρώπους που ασχολούνται με τα έργα του και αναδεικνύει το νέο καλλιτεχνικό δυναμικό. Η συμμετοχή μου όμως στο Κάρνεγκι Χολ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού είναι το ύψιστο να συμμετέχεις σε συναυλία στο θέατρο αυτό», έπειτα τη ρωτήσαμε πώς είναι από μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδος να βρίσκεσαι στη Νέα Υόρκη και στο Κάρνεγκι Χολ. «Είναι τρομερό συναίσθημα. Βασικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, αλλά το ότι μπαίνεις σ’ αυτή την αίθουσα, την ιστορική, που έχουν παίξει οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του κόσμου, ν’ αγγίζεις αυτό το απίστευτο Steinway πιάνο, ένας φοβερός ήχος, είναι κάτι που με ξεπερνά και δεν έχω λόγια να το εκφράσω…» επισήμανε η σπουδαία πιανίστα. Έπειτα ρωτήσαμε την κ. Κτιστάκη τι είναι αυτό που κάνει το Κάρνεγκι Χολ να συγκαταλέγεται στα καλύτερα θέατρα του κόσμου για να μας απαντήσει: «Είναι η ακουστική του πρώτα απ’ όλα, οι καλλιτέχνες που έχουν παίξει εκεί -κάτι που σε κάνει να νιώθεις τρομερή τιμή που είσαι ένας απ’ αυτούς-, αλλά και το δυναμικό και ο εξοπλισμός του, που χωρίς υπερβολή είναι μία πόλη!».

«Ήσουν προσκεκλημένη του Ντίνου Κωνσταντινίδη, θες να μας μιλήσεις λίγο γι’ αυτόν;», ήταν η επόμενη ερώτησή μας. «Ο Ντίνος Κωνσταντινίδης είναι μία τρομερά δυναμική προσωπικότητα, εν ενεργεία συνθέτης και καθηγητής Πανεπιστημίου, τελειομανής, άκρως οργανωτικός και θέλει να έχει το τελικό πρόσταγμα στο σύνολο των πραγμάτων: από το πώς θα μπει κάποιος μέσα στην αίθουσα, πώς θα υποκλιθεί, τι θα φορέσει κοκ. Ένας άνθρωπος με τεράστια ενέργεια και τεράστια έμπνευση. Έχει ήδη κανονίσει τα project των επόμενων χρόνων» μας απάντησε η Φρόσω Κτιστάκη. Επόμενη ερώτηση ήταν για τη συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και του Χρήστου Κτιστάκη στη συναυλία με μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη στην Κωστάντζα της Ρουμανίας μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της πόλης. «Στην Κωστάντζα της Ρουμανίας έγινε η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση του έργου “Larissa forever” που συνέθεσε ο Ντ. Κωνσταντινίδης ειδικά για την πόλη μας και για τη Συμφωνική Ορχήστρα, για τον Χρήστο και για μένα. Ηταν επίσης μια εκπληκτική εμπειρία, σε ένα μεγάλο χώρο στη Λυρική Σκηνή της πόλης. Η μουσική του Ντίνου Κωνσταντινίδη δεν είναι εύκολη, πρέπει να είσαι τεχνικά πολύ καταρτισμένος κι έτσι οι μουσικοί που έπαιξαν εκεί ήταν εξαιρετικοί. Ο Χρήστος έκανε έναν άθλο μέσα σε τρεις πρόβες να μάθει την έβδομη συμφωνία του Κωνσταντινίδη που την έγραψε πριν από λίγους μήνες και ήταν το δεύτερο μέρος της συναυλίας. Το “Larissa forever” είναι πολύ δύσκολο έργο αλλά πραγματικά η ορχήστρα και οι μουσικοί ήταν εξαιρετικοί» μας είπε η κ. Κτιστάκη. Τελευταία ερώτηση πότε θα ακούσουμε το «Larissa forever» στη… Λάρισα. «Τον Δεκέμβριο ίσως ενταχθεί στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και ενδεχομένως να χορογραφηθεί κιόλας». Ολοκληρώνοντας η κ. Κτιστάκη επισήμανε «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και προσωπικά τον αντιδήμαρχο κ. Πάνο Σάπκα, την εφημερίδα ”Ελευθερία” για τη στήριξή τους και τον συνθέτη κ. Ντίνο Κωνσταντινίδη για τη γενναιοδωρία του να δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους».

Μεγάλη τιμή για τη Φρόσω Κτιστάκη η συμμετοχή της στο Κάρνεγκι Χολ, μεγαλύτερη όμως για την πόλη μας που σταθερά παράγει εξαιρετικής ποιότητας καλλιτεχνικό δυναμικό.

Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass