«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» στην Αγιά

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ»

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2018 15:00

Την κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Δήμου Ρήγα Φεραίου «Αειράνη», σήμερα Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στην Αγιά, στο Πολιτιστικό της Κέντρο «Χρυσαλλίδα».

Στην ξεκαρδιστική αυτή κωμωδία, με θέμα το χούι του διχασμού, οι συγγραφείς σατιρίζουν και ανατρέπουν την πόλωση, που ταλαιπωρεί αιώνες τώρα τους Έλληνες. Το έργο βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1960, σε μια μετεμφυλιακή Ελλάδα που προσπαθούσε να ξεχάσει και να ξεπεράσει τα τραύματα της δεκαετίας του ‘40. Οι Σακελλάριος – Γιαννακόπουλος έδωσαν τη δική τους απάντηση στο τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει με όπλο το χιούμορ, το μόνο όπλο που αποκαθηλώνει όλα τα στερεότυπα.

Η θεατρική ομάδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου δραστηριοποιείται από το 2013 έως σήμερα με πολλές επιτυχημένες παραστάσεις στο ενεργητικό της. Το όνομα «Αειράνη» υιοθετήθηκε από την ομάδα τη φετινή χρονιά και σημαίνει «Πηγή που συνεχώς ρέει». Το όνομα αναφέρεται στο 4ο φύλλο της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή και συγκεκριμένα στην επιπεδογραφία του Βελεστίνου ως πηγάδι.

Την ομάδα απαρτίζουν οι Νίκος Αλεξίου, Μπάμπης Αραμπατζής, Ντιάνα Λούις, Νίκος Μακρής, Δημήτρης Μπαντέκας, Ράνια Μπομπότη, Θανάσης Νέμτσας, Στάθης Πολίτης, Στεφανία Πολίτη, Γιώργος Σπανδώ¬νης, Ηλίας Σπανδώνης, Νίκη Τσίτση, Γιώργος Τσιάρας, Παναγιώτα Νέμτσα και Τζένη Νταρνταγάνη.

ΑΓΙΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass