Διακρίσεις Λαρισαίων για ποίηση και διήγημα

ΣΤΟΝ 7ο ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2018 15:39

Διπλή βράβευση για Λαρισαίους στον 7ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για τον Θεόφιλο Χατζηαριστερά που απέσπασε το Β’ Βραβείο ποίησης για το ποίημά του «Διαβατήριο» και τη Λαρισαία σκηνοθέτιδα και σεναριογράφο Στέλλα Μπελέση καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεσογειακού Φεστιβάλ Νέων Κινηματογραφιστών που γινόταν για 22 χρόνια στη Λάρισα η οποία απέσπασε έπαινο για το διήγημά της «Τα ζώα έχουν ψυχή, τελικά…..». Πέρυσι είχε επίσης αποσπάσει έπαινο στον ίδιο διαγωνισμό για το διήγημά της «Τα κορίτσια και το γατάκι».

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φετινού διαγωνισμού ήταν η εικαστικός και ποιήτρια Νίκη Βλάχου η οποία είναι και δημιουργός του διαγωνισμού, ο ποιητής-συγγραφέας και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Λάσκαρης Π. Ζαράρης, ο αρχιτέκτονας και αντιπρόεδρος του Κύκλου Ποιητών Χάρης Μελιτάς το μέλος της Codex Writers’ Group, SFWA και ο συγγραφέας Νίκος Τακόλας.

Η κριτική επιτροπή αποφάσισε να μην απονείμει το Α Βραβείο Ποίησης, ενώ επεσήμανε το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των διηγημάτων που υποβλήθηκαν το οποίο δυσκόλεψε αρκετά τη διαδικασία της κατάταξης. Ένας τρίτος Λαρισαίος ο μαθηματικός και ηλεκτρονικός Αθανάσιος Κατσαμάκας παρέλαβε τον έπαινο για λογαριασμό του συγγραφέα Χρήστου Ούτσιου ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και εντυπωσίασε με το λόγο του για τη σημασία των ζώων ως συνοδοιπόρων του ανθρώπου στον πλανήτη.

Η Στέλλα Μπελέση εκτός από την καριέρα της ως σκηνοθέτης, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει εκδόσει το βιβλίο «Τα μάτια της Μπαστέτ» από τις εκδόσεις ΔΙΩΝΗ, έχει αποσπάσει οκτώ βραβεία LARRY NIVEN ,τα βραβεία της λογοτεχνίας του φανταστικού που διοργανώνουν κάθε χρόνο οι εκδόσεις «ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» με την άδεια του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Λάρρυ Νίβεν, καθώς και το βραβείο σεναρίου για το σενάριό της “RUNNERS” στο φεστιβάλ του Λονδίνου το 2016. Τα βραβευμένα διηγήματά της και νουβελέτες στις κατηγορίες φαντασίας, τρόμου, επιστημονικής φαντασίας και steampunk κυκλοφορούν σε ανθολογίες από τις εκδόσεις «ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σωτήρχου. Δραστηριοποιείται στη φιλοζωΙκή οργάνωση «Αδεσποτολόγιο» το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στα αδέσποτα ζώα της Αθήνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass