ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Μυσταγωγία στην Ακρόπολη Φαρσάλων

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2015 0:59

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

"Στο φως του φεγγαριού" ήταν ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές Σάββατο 29 Αυγούστου στην Ακρόπολη της Αρχαίας Φαρσάλου, στα Φάρσαλα, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Ήταν ένα μουσικό ταξίδι "3.000 ετών Ελληνικής Μουσικής" με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα με το μουσικό σχήμα "Λύραυλος".

Για πρώτη φορά, φέτος, ένα μνημείο του Δήμου Φαρσάλων εντάχθηκε στις επίσημες εκδηλώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας γιόρτασε τη μαγική αυγουστιάτικη πανσέληνο εγκαινιάζοντας επίσημα για το ευρύ κοινό τον αναστηλωμένο χώρο της Ακρόπολης της Αρχαίας Φαρσάλου, βάζοντας έτσι την πόλη στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Αύγουστος 2015", που διοργανώνει ο ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την παρουσίαση στο κοινό από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας των εργασιών ανάδειξης αρχαιοτήτων της Ακρόπολης της Αρχαίας Φαρσάλου, που εκτελέστηκαν πρόσφατα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013).

Κατόπιν το μουσικό σχήμα "Λύραυλος" με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα ταξίδεψαν το κοινό στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα. Εκτός των αρχαιοελληνικών μουσικών κομματιών, παρουσιάστηκαν επιλεγμένα τραγούδια από την παραδοσιακή μας μουσική, που επιβεβαιώνουν τη συνέχεια της μουσικής μας παράδοσης.

Ανάλογη εκδήλωση για το φεγγάρι με θέμα "Αυγουστιάτικο Φεγγάρι" διοργάνωσαν και οι "Ενεργοί Πολίτες" στις πηγές του Απιδανού ποταμού, όπου εμφανίστηκαν μουσικά συγκροτήματα με Φαρσαλινούς μουσικούς, στην οποία παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass