ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Γεύτηκαν τα αρώματα των κρασιών

* Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διοργάνωση

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2015 0:10

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Εντυπωσιακή και φέτος η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα την οποία επισκέφθηκε πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή και απόλαυσε τα τμήματα της διοργάνωσης, τις εκθέσεις, αλλά και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Φέτος δόθηκε έμφαση και στην ανάδειξη του μεγάλου πλούτου που διαθέτει ο Δήμος Τυρνάβου στον αμπελοοινικό τομέα, αφού ο αμπελώνας του Δήμου Τυρνάβου είναι ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας. Η 56η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα διήρκεσε μέχρι και την Κυριακή 30 Αυγούστου και ήταν αφιερωμένη στη σημαντικότερη ποικιλία της περιοχής, το Μοσχάτο Τυρνάβου.

Παράλληλα στη φετινή Γιορτή Αμπελώνα πέρα από τον οινικό τομέα με μπροστάρη πάντα τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και τους ντόπιους οινοποιούς προβλήθηκαν γενικότερα τα προϊόντα του Δήμου Τυρνάβου.

Μια άλλη καινοτομία, μετά από πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κώστα Κουλιού, είναι ότι κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση γευσιγνωσίας με τον γνωστό και καταξιωμένο Τυρναβίτη γευσιγνώστη και οινολόγο κ. Γιάννη Τσαριτσανιώτη.

Ο κ. Τσαριτσανιώτης παρουσιάζοντας τύπους κρασιών οινοποιείων που συμμετείχαν στην έκθεση της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα, έκανε αναφορά, αναλύοντας με απλά λόγια κάθε τι που αφορούσε το κάθε κρασί αναφορικά και με την κάθε ποικιλία σε λευκά και κόκκινα κρασιά.

Ήταν μια διαφορετική προσέγγιση και μια άλλη πρόταση από έναν έμπειρο επιστήμονα στο είδος του κρασιού. Δηλαδή πώς αυτό να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το απολαύσουμε ακόμα καλύτερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass