Ερασιτεχνική παρέμβαση με χρώματα, ήχους και το φως της πανσελήνου

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2015 0:31

 

Ρεπορτάζ-Φωτ.: Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

Ένα διήμερο γεμάτο χρώματα και μουσική απόλαυσαν οι κάτοικοι των Γόννων αλλά και πάρα πολλοί επισκέπτες την Παρασκευή και το Σάββατο 28 και 29 Αυγούστου άρτια οργανωμένο από τη διοίκηση του Συνδέσμου Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων και με τη συμμετοχή τριάντα και πλέον καλλιτεχνών και δεκαοχτώ Γοννιωτών μουσικών.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων άνοιξε η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Φλώρα Γουγουλιά, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε στο διήμερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ που οργανώνουν από κοινού, ο Σύνδεσμος Φίλων της Πινακοθήκης Γόννων, ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ντόπιοι μουσικοί με την οικονομική συνδρομή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τεμπών τους οποίους και ευχαριστούμε.

Μια ιδέα που έρχεται απ’ τα παλιά και είναι κατά κάποιο τρόπο συνέχεια της πρώτης συνάντησης ερασιτεχνών δημιουργών στο σπίτι του ζεύγους Κριστιάνε και Ζήση Παπαδημητρίου τον Σεπτέμβρη του 2012 καθώς και της μουσικής εκδήλωσης με τίτλο «Γοννιώτες στους δρόμους της μουσικής» τον Αύγουστο του 2013, καταφέραμε να συνδυάσουμε και να οργανώσουμε ένα πλούσιο Πολιτιστικό Διήμερο ξεκινώντας σήμερα από εδώ από τον πεζόδρομο της Πινακοθήκης και συνεχίζοντας αύριο τόσο εδώ, όσο και στην Κεντρική πλατεία του χωριού μας.

Σήμερα εγκαινιάζουμε εδώ στον πεζόδρομο την έκθεση ερασιτεχνών δημιουργών, στην οποία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες : Ασίκογλου Δέσποινα, Βαρδακάρης Νίκος, Βλαχοστέργιου Γεωργία, Γουγουλιά-Ανυφαντή Παγώνα, Γουγουλιά Ειρήνη, Γουγουλιά Φλώρα, Δερματά Εύη, Ζησοπούλου Στέλλα, Καραβιδές Βασίλης, Καραΐσκου Όλγα, Καραναστάση Χαρά, Κωστής Λάκης, Λάμπρου Κώστας, Μπαμπαλιούτας Δημήτρης, Μποντίνου Μαίρη, Μπόσιακα Βούλα, Οτατζόγλου Σοφία, Παζιάνας Στέργιος, Παναγιώτου Ματίνα, Παπαγεωργίου Ματίνα, Πάσχος Γιώργος, Πουρνάρα Θεοδώρα, Πραβίτα Αργυρώ, Τουμπακάρη Χάρη, Τσακνάκη Αγγελική, Τσιούρβα Τούλα, Τσιρονίκος Νίκος, Χαλκιάς Θανάσης και Χατζή Κωνσταντίνα.

Θέλω τέλος να ευχαριστήσω εκ μέρους του Δ.Σ. τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (έντυπα, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και ηλεκτρονικά) για την προβολή του διήμερου Φεστιβάλ.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή σας, ευχαριστούμε τους ερασιτέχνες δημιουργούς για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας, Καλή περιήγηση στην έκθεση».

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου Τεμπών, Κώστα Κολλάτου, έκανε η δημοτική σύμβουλος, Τσιόπα Γεωργία τονίζοντας : «Θέλω εκ μέρους του δημάρχου να συγχαρώ όλους τους καλλιτέχνες και να πω ότι τέτοιες προσπάθειες τις στηρίζουμε και εγώ προσωπικά, πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε και να αγκαλιάσουμε την Πινακοθήκη που λειτουργεί στο χωριό μας αλλά και εκδηλώσεις όπως αυτή του Πολιτιστικού Φεστιβάλ».

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ είπε και ο Γοννιώτης καθηγητής, Ζήσης Παπαδημητρίου : «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι εδώ πέρα, γιατί μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια στο σπίτι μας με ερασιτέχνες καλλιτέχνες επαναλαμβάνεται και καθιερώνεται σήμερα εδώ, στον πεζόδρομο της Πινακοθήκης από τη διοίκηση του Συνδέσμου. Πιστεύω πάντα ότι η τέχνη είναι η μοναδική απάντηση που μπορούμε να έχουμε απέναντι στην αρνητικότητα των καιρών μας».

Το Σάββατο δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων συνεχίστηκε η έκθεση στον πεζόδρομο και ακολούθησε η μουσική βραδιά την οποία άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Φλώρα Γουγουλιά, τονίζοντας : «Γιατί εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», λέγαμε τον Σεπτέμβρη του 2013 και πιστοί στο ραντεβού μας - που ευχόμαστε και θέλουμε να καθιερωθεί πλέον σε ετήσια βάση – είμαστε και σήμερα εδώ σε μια μουσική εκδήλωση που οργάνωσαν και θα σας παρουσιάσουν οι ίδιοι οι μουσικοί του χωριού μας και όχι μόνο.

Έγινε μια σοβαρή προσπάθεια από τον Νίκο Χατζή, για να σμίξουν παλαιοί και νέοι οργανοπαίχτες – μουσικοί και ερμηνευτές με τραγούδια που έρχονται από την δημοτική μας παράδοση, περνούν από τις δεκαετίες του ’50, ’60 και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Παίζουν και τραγουδούν οι μουσικοί : Καλούσης Γιάννης, Καραγιάννης Δημήτρης, Κατσιούλας Γιώργος, Κοκκινόπουλος Αδαμάντιος, Κοκκινόπουλος Κώστας, Κολτσίδας Χρίστος, Κράιας Παναγιώτης, Κωστή Μαρία, Λάμπρου Κώστας, Ντάγιας Στέλιος, Ριζούλης Κώστας, Ριζούλης Στέλιος, Τσιαπλές Βαγγέλης, Τσιούρβας Γιάννης, Τσουλούφας Χρίστος και Χατζής Νίκος».

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, Γόννων Χρήστος Τσούγιας, Συκουρίου Κώστας Νταφούλης, ο δημοτικός σύμβουλος, Γεώργιος Μανώλης, εκπρόσωποι μαζικών φορέων ενώ χαιρετισμό για επιτυχία στις εκδηλώσεις απέστειλε ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass