ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

Σε διεθνές πρόγραμμα δικτύωσης η υποψηφιότητα

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2015 1:05

Τρεις μήνες έμειναν για την οριστική ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και το ανθρώπινο δυναμικό της υποψηφιότητας της Λάρισας δηλώνει αισιόδοξο, για την πορεία του εγχειρήματος.

Η κατάκτηση από τη Λάρισα του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 είναι, ένας μεγαλεπήβολος και συνάμα δύσκολος στόχος, όχι όμως ακατόρθωτος. Το καλοκαίρι βρήκε τους ανθρώπους της υποψηφιότητας, εθελοντές και μη στις παραλίες όχι για διακοπές αλλά για τη συλλογή υπογραφών. «Με το σύνθημα κερνάμε σφηνάκια πολιτισμού», η υποψηφιότητα βρέθηκε στα παράλια του νομού Λάρισας και Πιερίας για να διαδώσει το μήνυμα της προσπάθειας και του πολιτισμού και οι λουόμενοι ανταποκρίθηκαν. «Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της προσπάθειας, ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 3300 υπογραφές», δήλωσε στην «Ε» ο εκτελεστικός διευθυντής της Υποψηφιότητας Γιώργος Σάρλης. Σχετικά με την ερώτηση που δέχεται συχνά ο Γιώργος Σάρλης αν η Καλαμάτα αποτελεί τον βασικό αντίπαλο της Λάρισας υποστήριξε ότι «δεν ξεχωρίζουμε καμία από τις άλλες συνυποψήφιες πόλεις, όλες έχουν εξαιρετική πολιτιστική ιστορία να δείξουν», και συμπλήρωσε «δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Όλες οι πόλεις θα βγουν κερδισμένες από την υποψηφιότητα».

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ, αντιθέτως συνεχίζονται. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό Διευθυντή της Υποψηφιότητας έχει στηθεί ένα πρόγραμμα δικτύωσης σε διεθνές επίπεδο. Μάλιστα η υποψηφιότητα της Λάρισας αναμένεται να ταξιδέψει στις 4 Σεπτεμβρίου στη Ρουμανία, όπου εκεί θα έχει συνάντηση με όλες τις υποψήφιες πόλεις της δεύτερης χώρας, με τους εκπροσώπους των υπουργείων Πολιτισμού των δύο χωρών, αλλά και με ορισμένες από τις άλλες υποψήφιες ελληνικές πόλεις. Υπενθυμίζεται ότι με το Κλουζ και την Τιμισοάρα της Ρουμανίας έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες υποψήφιες πόλεις.

Η υποψηφιότητα βρέθηκε και στις εκδηλώσεις για την πανσέληνο με τον γενικό τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και συγκεκριμένα στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Σε σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης κάλεσε τους Λαρισαίους, να ενημερωθούν, να πιστέψουν, να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν την υποψηφιότητα της Λάρισας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Περισσότεροι από διακόσιοι Λαρισαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δημάρχου και συμμετείχαν στη συλλογή υπογραφών.

Ο «αγώνας δρόμου» ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου με διάθεση, ισχυρό πολιτιστικό δυναμικό, θέληση και κυρίως την υποστήριξη φορέων όλου του νομού η Υποψηφιότητα θα είναι έτοιμη να καταθέσει το φάκελό της.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός της Λάρισας την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» διεκδικούν Βόλος, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Μαρούσι, Πειραιάς, Σαλαμίνα, Ιωάννινα, Ρόδος, Κως, Ναύπλιο, Σπάρτη, Μεσολόγγι, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Σύρος, Ελευσίνα ,Τρίπολη. Η κάθε πόλη διεκδικεί τον τίτλο προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά της σημεία.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass