Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

Διευρύνεται η πολιτιστική συνεργασία Λάρισας- Γαλλίας

Δημοσίευση: 08 Νοε 2014 13:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:02

Ανοίγει ο δρόμος για περισσότερες συνεργασίες σε θέματα πολιτισμού, του Δήμου Λαρισαίων και του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Ουσιαστική ήταν η χθεσινή συνάντηση του γενικού προξένου της Γαλλίας και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Christophe Le Rigoleur, με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Πάνυ Σάπκα, παρουσία και της διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσας Βουλγαράκη, που έγινε στον «Μύλο του Παπά».

Έμφαση δόθηκε σε ζητήματα μουσικής, θεάτρου και χορού και στη δυνατότητα πολιτιστικών ανταλλαγών, με την εμφάνιση καταξιωμένων θεσμών της Λάρισας, όπως π. χ. του δημοτικού μπαλέτου, της Συμφωνικής Ορχήστρας, τμημάτων του ΔΩΛ, του Θεσσαλικού Θεάτρου κλπ. στη Γαλλία. Με ανάλογες εμφανίσεις ποιοτικών γαλλικών σχημάτων και στη Λάρισα. Η πολύ καλή συνεργασία, ήδη υπήρχε από πριν και για αυτό ο κ. Π. Σάπκας ευχαρίστησε τον Γάλλο γενικό πρόξενο. Στο μέλλον όμως, θα γίνει προσπάθεια, για ανταλλαγή σχημάτων, μεταξύ Λάρισας και Γαλλίας.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Προηγουμένως, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Christophe Le Rigoleur, επισκέφθηκε και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο κ. Rigoleur, που συνοδεύονταν από τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λαρίσης Χρύσα Βουλγαράκη, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και συζήτησε με τον κ. Καλογιάννη για το ήδη εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας των δυο πλευρών, καθώς και τις περαιτέρω προοπτικές ενίσχυσης και αναβάθμισης της. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την προσφορά της γαλλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Prosuma, η οποία στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων. Στη συνάντηση στο δημαρχείο παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαρισαίων Γιάννης Ταφύλλης.

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass