Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθήματα για τη δημιουργία κοσμημάτων

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2024 10:51

Την τέχνη του κοσμήματος και ιδιαίτερα της χαντροϋφαντικής θα διδάξει ο σχεδιαστής κοσμημάτων Χρίστος Ανδρικάς από τον Απρίλιο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλον τον Μάρτιο στο τηλ. 6944-524.830. Επτά βασικές τεχνικές θα διδαχθούν οι συμμετέχοντες/-ουσες και με αυτές θα δημιουργήσουν δισδιάστατα και τρισδιάστατα κοσμήματα ακριβείας, μέσα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υλικών. Ο Χρίστος Ανδρικάς έχει κάνει σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ (2004-2007).
Εργάστηκε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Berkeley, διδάσκοντας την τεχνική Beadweaving (2007–2008).
Χαρακτηριστικές του διεθνείς συνεργασίες είναι με τον Οίκο Bulgari (το κόσμημα που συνόδευε το άρωμα ΟΜΝΙΑ-2008), με το συγκρότημα Aerosmith (τα κοσμήματα της παγκόσμιας περιοδείας τους-2011), με τον Βέλγο σχεδιαστή ρούχων Dries Van Noten (κολεξιόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017), ενώ βραβευμένο του κόσμημα από το GBA (Global Beadweaving Association) βρίσκεται στην εμπορική έκθεση της ΜΟΜΑ στη NY.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BEADWEAVING
(ΧΑΝΤΡΟΫΦΑΝΤΙΚΗ)
Είναι η πιο δημοφιλής μορφή faux κοσμήματος παγκοσμίως. Ξεκίνησε από την αρχαία Αίγυπτο και θεωρήθηκε ιερή τεχνική. Οι δύο μεγάλες σχολές είναι η Αμερικάνικη (γεωμετρική) και η Ρώσικη (ρεαλιστική). Τα εργαλεία με τα οποία δουλεύεται η τεχνική αυτή είναι η πετονιά για κοσμήματα και η βελόνα beadweaving μαζί με ψαλίδι και μυτοτσίμπιδο, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τσέχικα κρύσταλλα, κρύσταλλα Swarovski, καθώς και ειδικές χάντρες Ιαπωνίας (κράμα κασσίτερου με γυαλί).