ΠΛΕΙΑΔΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟ «ΔΙΟΝ»

«Ορέστης» από το Κρατικό Βορείου Ελλάδος

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2008 4:03 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:21
Το έργο του Ευριπίδη «Ορέστης» θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την ερχόμενη Παρασκευή στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.
Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη είναι το τελευταίο έργο που διδάχτηκε στην παρακμασμένη Αθήνα του 408 π.Χ. Ο συγγραφέας του, ο Ευριπίδης, εγκατέλειψε μετά τη συγγραφή του έργου τη γενέτειρά του και έφυγε στη Μακεδονία, στην αυλή του βασιλιά Αρχέλαου, όπου και πέθανε δύο χρόνια αργότερα...
2.400 ακριβώς χρόνια μετά την πρώτη διδασκαλία του έργου, ο «Ορέστης» παρουσιάζεται από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Σλόμπονταν Ουνκόφσκι, από τα Σκόπια.
Το έργο διαδραματίζεται στο 'Αργος λίγα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου της Τροίας, όπου ο Ορέστης κείτεται «άρρωστος», κυνηγημένος από τις Ερινύες εξαιτίας του φόνου της μητέρας του. Οι Αργείοι ετοιμάζονται να αποφασίσουν για την τιμωρία τη δική του αλλά και της Ηλέκτρας, καθώς θεωρείται συνεργός στο φόνο. Τέλος, ουδεμία τιμωρία επιβάλλεται, χάρη στην παρέμβαση τού από μηχανής θεού, και το έργο κλείνει με δύο γάμους.
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Slobodan Unkovski
Σκηνικά: Meta Hocevar
Κοστούμια: Angelina Atlagic
Σύνθεση-Μ. Διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Δραματουργική Επεξεργασία: Gaga Rosic
Βοηθός σκηνοθέτη: Τατιάνα Μύρκου
Οργάνωση Παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Ορέστης), Λυδία Φωτοπούλου (Ηλέκτρα), Ναταλία Δραγούμη (Ελένη), Αλέκος Συσσοβίτης (Πυλάδης), Κίμων Ρηγόπουλος (Μενέλαος), Φαίδωνας Καστρής (Αγγελιοφόρος), Γιάννης Κρανάς (Τυνδάρεως), Βασίλης Μπισμπίκης (Απόλλωνας), Αγγελική Παπαθεμελή (Φρύγας), Εύη Σαρμή (Ερμιόνη).
Χορός: Αργυρώ Ανανιάδου, Εύη Αστρίδου, Ρένα Βαμβακοπούλου, Μαρία Γεωργιάδου, Αναστασία Γκολέμα, Κωνσταντίνος Δαμάκης, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρύσα Ζαφειριάδου, Σοφία Καραγιάννη, Θύμιος Κούκιος, Κίμων Κουρής, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Νίκος Μήτσας, Κωνσταντίνος Μυλώνης, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σιώνας, Πολυξένη Σπυροπούλου, Μανώλης Τσίπος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass