ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Ζω για την επικοινωνία με το κοινό

* ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2008 2:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Μπορεί ένα ταξίδι στη Χαβάη, όπως παραπέμπει το γνωστό τραγούδι της Άλκηστη Πρωτοψάλτη να μην είναι εφικτό για πολλούς, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι απόψε το βράδυ, πλήθος Λαρισαίων θα κατακλύσουν το στάδιο του Αλκαζάρ, όπου θα αναζητήσουν μια μαγική και συνάμα δροσερή διαφυγή μέσα από τις μουσικές δημιουργίες της Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Η Λάρισα αποτελεί τον όγδοο σταθμό της κορυφαίας καλλιτέχνιδας στη φετινή καλοκαιρινή περιοδεία κλείνοντας τον κύκλο των θερινών live εμφανίσεών της στις 14 Σεπτεμβρίου με μια συναυλία στην Κύπρο και οι θαυμαστές της ανυπομονούν να την απολαύσουν σε μια μοναδική μουσική παράσταση παρέα με τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο. Δυναμική, όπως την ξέρουμε, περιπετειώδης και κόντρα σε οτιδήποτε συμβατικό η Άλκηστις, διανύοντας τριάντα τέσσερα χρόνια επιτυχημένης πορείας έκανε από το «ωραιότερο σημείο» στην «Ε» μια μικρή κατάθεση ψυχής.
* Κάθε κυκλοφορία σας είναι ξεχωριστή δουλειά, διαφέρει συνήθως από την προηγούμενη και αποτελεί έκπληξη για τον κόσμο. Μοιάζετε να ανταγωνίζεστε τον εαυτό σας με σκοπό να τον ξεπεράσετε και δίνετε την εικόνα ενός καλλιτέχνη και ενός ανθρώπου που διαρκώς αναζητά κάτι διαφορετικό. Από πού αντλείτε αυτή ή διάθεση;
«Είναι ένα βαθύ συναίσθημα από το οποίο δημιουργούνται όλες αυτές οι αναζητήσεις. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, μου αρέσει να δοκιμάζω καινούργιους δρόμους με την απόλυτη ευθύνη της επιτυχίας ή της αποτυχίας, μου αρέσει η αδρεναλίνη μου να χτυπάει κόκκινο από την αναζήτηση του καινούργιου. Είναι το καλύτερο «σαπούνισμα των κυττάρων». Δεν εφησυχάζω με τα κεκτημένα γιατί βαριέμαι εύκολα και μου αρέσει να πηγαίνω αντίθετα στο ρεύμα».
* Έχετε πει ότι ζείτε μέσα από την επικοινωνία με τον κόσμο. Πως είναι να είναι κανείς στο «ωραιότερο σημείο» πάνω στη σκηνή και ποια η δύναμη της έκφρασής σας μέσα από τα τραγούδια σας;
«Η επικοινωνία με το κοινό είναι το πιο ξάστερο συναίσθημά μου και ό,τι έχω ζήσει καλλιτεχνικά δεν το αλλάζω με τίποτα».
* Αν θα παρομοιάζατε τη μουσική σας πορεία με την ανάβαση σε ένα βουνό, σε ποιο σημείο της διαδρομής βρίσκεστε;
«Στην τρίτη στροφή ξέρετε ότι το πιο σημαντικό πράγμα δεν είναι η κορυφή αλλά η διαδρομή και οι συνταξιδιώτες».
* Έχετε τραγουδήσει Μούτση, Ανδριόπουλο, Θεοδωράκη και πολλούς άλλους σημαντικούς συνθέτες του χώρου ενώ απαγγείλατε μουσικά Ρίτσο, Σεφέρη, και Καρυωτάκη. Η μουσική σε τέσσερα τραγούδια στο τελευταίο άλμπουμ σας είναι του νέου συνθέτη Γιάννη Χριστοδουλόπουλου. Ποιους συνθέτες και ποιες συνεργασίες ξεχωρίζετε;
«Η κάθε συνεργασία είναι μία ξεχωριστή σελίδα στην τριαντάχρονη πορεία μου. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω συνθέτες από το παρελθόν γιατί θα ήταν άδικο. Θα είμαι σε όλους πάντοτε ευγνώμων. Όσο για το νεαρό Γιάννη Χριστοδουλόπουλο είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο και ο χρόνος θα δείξει». Η ώρα έναρξης της συναυλίας είναι στις 9.30 μ.μ. και όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια από το δισκοπωλείο «Melody».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass