ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο «Ορέστης» στο Δίον

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2008 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης» σε σκηνοθεσία του Σλόμπονταν Ούνοβσκι και σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, παρουσιάζει απόψε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου. Πρόκειται για ένα ανατρεπτικό, πολιτικό έργο, που εντάσσεται για πρώτη φορά στο ρεπερτόριο του Κ.Θ.Β.Ε. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος. Ηλέκτρα είναι η Λυδία Φωτοπούλου, Ελένη η Ναταλία Δραγούμη, Ερμιόνη η Εύη Σαρμή, Μενέλαος ο Κίμων Ρηγόπουλος, Τυνδάρεως ο Γιάννης Κρανάς, Πυλάδης ο Αλέκος Συσσοβίτης, Άγγελος ο Φαίδων Καστρής, Φρύγας η Αγγελική Παπαθεμελή, Απόλλωνας ο Βασίλης Μπισμπίκης.
Ο Ορέστης διδάχτηκε το 408 π.Χ. και είναι ίσως το τελευταίο έργο που έγραψε ο Ευριπίδης, πριν φύγει στη Μακεδονία αφήνοντας την Αθήνα στην αδιέξοδη πια πορεία της πτώσης της. Συντελεστές της παράστασης είναι οι: Σκηνικά Μέτα Χοτσέβαρ, Κοστούμια: Αντζελίνα Άτλαγκιτς, Σύνθεση-Μουσική Διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης, Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου, Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος, Δραματουργική Eπεξεργασία: Γκάγκα Ρόσιτς, Βοηθός Σκηνοθέτη: Τατιάνα Μύρκου, Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος. Σημειώνεται ότι η παράσταση ξεκινά στις 9.30 μ.μ. και η διάθεση των εισιτηρίων, την ημέρα της παράστασης γίνεται και από το ταμείο στην είσοδο του Θεάτρου μετά τις 7 μ.μ. και μέχρι την ώρα έναρξης της παράστασης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 23510-76041.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass