Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΟΡΩΝ» ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ Β. ΕΥΡΩΠΗ

Η Ελασσόνα χορεύει στην Εσθονία

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2008 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Σε διεθνή συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και μουσικών σχημάτων, που πραγματοποιείται, από 30 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου, στην πόλη Marjamaa της Εσθονίας, συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση, που διοργανώνεται με επιτυχία από το 1986, συμμετέχουν μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από τις χώρες Βέλγιο, Αυστρία, Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σουηδία, Ρουμανία, Εσθονία, καθώς και το χορευτικό της «Ακαδημίας Χορών», που εκπροσωπεί τα ελληνικά «χρώματα». Επικεφαλής της αποστολής, που αναχωρεί οδικώς από την Ελασσόνα το πρωί της Κυριακής, είναι ο χοροδιδάσκαλος και πρόεδρος της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας κ. Γιάννης Κόκκινος. Σε αυτή μετέχουν 48 άτομα (χορευτές – μουσικοί – φροντιστές).
Ενδιαφέρουσα προβλέπεται η εξόρμηση του ελασσονίτικου συλλόγου, αφού τα μέλη της αποστολής – σύμφωνα με το πρόγραμμα - θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν, να διαμείνουν και να ξεναγηθούν στη Βαρσοβία, στη Ρίγα, στο Ταλίν, στο Ελσίνκι, στη Στοκχόλμη, στην Κοπεγχάγη, στο Βερολίνο και στην Μπρατισλάβα.
Το μακρύ ταξίδι (με την ευθύνη και φροντίδα του τουριστικού γραφείου «Γκουτζουρέλας Tours») θα διαρκέσει 15 ημέρες και το χορευτικό της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας αναμένεται να επιστρέψει στην Ελασσόνα την Κυριακή 10 Αυγούστου, μεταφέροντας στις αποσκευές του νέες εμπειρίες και εξαιρετικές αναμνήσεις.