ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

«Μόλις χώρισα»

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2008 0:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
Παλιά ο ελληνικός κινηματογράφος γύριζε λίγες ταινίες το χρόνο και, φυσικά, δεν μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση που υπήρχε. Απλά κάλυπτε τις ανάγκες των Αθηνών και μετά... την επαρχία... Οπότε, όταν έφτανε στην επαρχία, τα αστεία και οι κωμικές καταστάσεις που περιέγραφε είχαν πια ξεπεραστεί. Ευτυχώς υπήρχε τότε η επιθεώρηση και μπορούσες παίρνοντας το τρένο, να πας στην Αθήνα ένα Σαββατοκύριακο να δεις επιθεώρηση, να διασκεδάσεις και να γυρίσεις στη ρουτίνα. Είχα ένα φίλο, τον Αργύρη, που συναντούσα τακτικά έξω από το Ακροπόλ να μου λέει έρχομαι, γιατί μόνον εδώ γελάω με την ψυχή μου και διασκεδάζω...».
Τώρα ο ελληνικός κινηματογράφος ανέλαβε να μας διασκεδάσει πανελληνίως κάνοντας, τρόπον τινά, το επιθεωρησιακό θέαμα ταινία, αλλά «μπάσταρδη» ταινία, που λέω εγώ, γιατί λείπει η μουσική, το τραγούδι και το εκτός κειμένου, που λέμε, σόκιν ανέκδοτο των διάσημων πρωταγωνιστών Αυλωνίτη, Σταυρίδη και Σπεράντζας Βρανά. Τώρα έχουμε τη γνωστή πρωταγωνίστρια Ζέτα Μακρυπούλια και μια που βρισκόμαστε στην εποχή των κινητών τηλεφώνων, παντρεμένη ούσα με τον Τσιμιτσέλη μαθαίνει από το κινητό της ότι από δω και πέρα είναι απλά ζωντοχήρα...
Μυριανθόπουλος, λοιπόν, συγγραφέας και σκηνοθέτης (αν είναι δυνατόν), όμως έχει πειθώ και καταφέρνει να βγάλει γέλιο, συγκίνηση, χαρά και αφορμή για σκέψεις από μας τους θεατές. Φίλος μου που την είδε την παράσταση στην Αθήνα με τη θεατρική της μορφή, μου λέει ότι γέρασε πάρα πολύ. Η Ηλέκτρα, λοιπόν, είναι η (Ζέτα) που «Μόλις χώρισε» και γίνεται της κακομοίρας, γιατί το μαθαίνει μεσ’ το σπίτι της το νέο, την ημέρα των γενεθλίων της, ενώ γινόταν από τους φίλους και φίλες της πάρτι για να γιορτάσουν τα γενέθλια του κοριτσιού. Η πλάκα μεγαλώνει με την απόφασή τους να της κρύψουν το δυσάρεστο γεγονός και να το μάθει την άλλη μέρα από τη μαμά της. Φίλοι, λοιπόν, και φίλες μπλέκουν σ’ ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων, γιατί υπήρχαν κι άλλοι που δεν ήταν στο κόλπο και ενώ πήγαιναν να αναφέρουν τον πρώην..., τον Πέτρο, τους βούλωναν το στόμα με κομμάτι τούρτας γενεθλίων με μπόλικη σαντιγί. Την κατάσταση περιπλέκει κι ένας... Ισπανός, όχι ο Αλμοντοβάρ, αλλά ο Βίκτωρ, που ήταν τυχαία νυχτερινή γνωριμία της φίλης της Λου, επίσης μπλέκει και μια ακάλεστη στο πάρτι «Τάπερ- γούμαν», ακόμα δε και ένας PizzaBoy. Έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όμορφα κορίτσια, όπως τη Ζέτα Μακρυπούλια, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, τη Μαρία Λεκάκη, την Άννα Μονογιού, τη Μαρία Μπακοδήμου, τη Σίσσυ Χριστίδου και τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Γ. Καραμίχο, Σήφη Πολυζωίδη, τον Ισπανό JeanPenaille, τον Τόμυ Σκλάβο και τον Κ. Φιορέτο. Η δράση της ταινίας γίνεται σε μια υπερμοντέρνα πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους. Η Αθήνα του «Μόλις χώρισα» πάσχει από υπερβολικό λίφτινγκ. Η μεταμόσχευση, όμως, της καρδιάς (από το θέατρο στον κινηματογράφο) κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη και οι επτά χαρακτήρες του θεατρικού μεταφυτεύονται στην οθόνη μ’ όλη τους την νεανική φρεσκάδα. Τώρα για το Λατίνο εραστή που γουστάρουν τα κορίτσια είναι άλλη ιστορία. Όλοι λοιπόν, διασκεδάζουμε, εκτός από την Ηλέκτρα (Ζέτα), που είναι αναγκασμένη να ψάξει να βρει άλλον γαμπρό. Όσοι ενδιαφερόμενοι... τρέξατε και η διεύθυνσή της βρίσκεται στο γραφείο μας.
ΜΠΑΡΜΠΗΣ ΒΟΖΑΛΗΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass