ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΔΡΥΑΣ» ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ

Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρανιάς

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2008 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:23
 Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Δρυάς» στην ταβέρνα του Φιλιππίδη στη Ραψάνη. Η εκδήλωση αφορούσε στην παρουσίαση του προγράμματος «Η πολιτιστική κληρονομιά του Κάτω Ολύμπου» που υλοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Απασχόλησης και του ΕΚΤ στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ. Η πρόεδρος της «Δρυάς», κ. Κατερίνα Κόσσυβα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το Σωματείο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Κάτω Ολύμπου ενώ η επιστημονική συνεργάτης κ. Αλίκη Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην υλοποίηση του προγράμματος που περιελάμβανε την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη δικτύωση με τους τοπικούς φορείς, την παραγωγή προϊόντων και τη διάχυσή τους στην τοπική κοινωνία. Ενδιαφέρουσες ήταν οι προτάσεις της που αφορούσαν στην αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων τής περιοχής, του φυσικού και περιβαλλοντικού πλούτου, την προβολή της παράδοσης μέσα από εκδηλώσεις με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Παρουσιάστηκε επίσης το καλαίσθητο έντυπο για την πολιτιστική κληρονομιά το οποίο μοιράστηκε στους παρευρεθέντες, στους εκπροσώπους τής τοπικής αυτοδιοίκησης, των συλλόγων και των σχολείων της περιοχής και στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ για τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Κάτω Ολύμπου το οποίο απέσπασε τα θετικά σχόλια όλων.
Ακολούθησε προσφορά τοπικών οίνων από τα οινοποιεία Δημ. Κατσαρού, Ευάγγ. Τσάνταλη και Κ. Λιάπη που συνοδεύτηκαν από παραδοσιακές πίτες του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης και του συνεταιρισμού Αιγάνης, προσφορά του Δήμου Κάτω Ολύμπου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Νίκος Βαλσαμόπουλος, ο οποίος συνεχάρη το έργο της «Δρυάς», αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, δάσκαλοι, πρόεδροι συλλόγων και συνεταιρισμών της περιοχής και οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ραψάνης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass