ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στην Πορτογαλία η Λαογραφική Ελασσόνας

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2008 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:26
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Το ελασσονίτικο συγκρότημα με τη Λαογραφική Εταιρία Ελασσόνας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Χορευτικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται από σήμερα έως και τις 10 Αυγούστου στην Πορτογαλία, ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε από τη Δημοτική αρχή της Vila Nova de Gaia και το τοπικό χορευτικό συγκρότημα, παρουσιάζοντας χορούς και μουσική από περιοχές του Ελλαδικού χώρου με τις αντίστοιχες παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.
Στο φετινό 44ο Φεστιβάλ συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από τη Σλοβακία, την Ισπανία, το Κονγκό, την Αίγυπτο, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη διοργάνωση θεωρείται ως μια από τις παλαιότερες στον ευρωπαϊκό χώρο, καθώς πραγματοποιείται για 44 συνεχόμενα έτη, μια από τις τρεις πιο αξιόλογες που γίνονται κάθε καλοκαίρι στην Πορτογαλία. Να σημειωθεί ότι οι ακτές του Ατλαντικού, στην περιοχή του φεστιβάλ, τέτοια εποχή, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φεστιβάλ, το ελασσονίτικο συγκρότημα, απόψε στις 9 το βράδυ, στην πανηγυρική έναρξη του φεστιβάλ, στην παραθαλάσσια πόλη Gulpilhares, θα παρουσιάσει πρόγραμμα με χορούς από την περιοχή Ελασσόνας, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Τις επόμενες ημέρες, το χορευτικό της Λ.Α.Ε. Ελασσόνας θα έχει ολιγόλεπτες βραδινές εμφανίσεις στις πόλεις Vila Nova de Gaia, Paredes de Coura, Guimaraes, Santa Marta de Portuzelo, παρουσιάζοντας «δείγματα» της πλούσιας ελληνικής παράδοσης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass