ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Αυλαία για το 37ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2008 2:49 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:30
Έπεσε, και για τη φετινή χρονιά, η αυλαία του 37ου Φεστιβάλ Ολύμπου με την παγκοσμίου φήμης θεατρική παράσταση-μιούζικαλ «Δεσμοί Αίματος» που είχαν την ευκαιρία και την τύχη να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου ενώ προηγήθηκε η συναυλία του Δ. Ζερβουδάκη και η βραδιά παραδοσιακής μουσικής με τους «Μελωδούς της Παράδοσης». Το έργο «Δεσμοί Αίματος» ανέβηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 1983 και από τότε έχει δοκιμαστεί και ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι, είκοσι πέντε χρόνια μετά, χαρακτηριστική ήταν η καινούρια ματιά με την οποία προσεγγίστηκε και παρουσιάστηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και τη Θεσπίς. Με ένα εναλλακτικό και ευέλικτο ποπ-αρτ σκηνικό που θύμιζε πολύ βιομηχανικό χώρο, μια χιπ-χοπ ενορχήστρωση του Διονύση Τσακνή, μια επιτυχημένη μετάφραση και διασκευή από τους έμπειρους Δημήτρη Αποστόλου και Κώστα Σπυρόπουλο, το έργο συγκέντρωνε όλα τα χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης σημερινής συνταγής. Η βραδιά ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Ιάκωβο Τασχουνίδη να ευχαριστεί το κοινό που με την αμέριστη συμπαράσταση και αθρόα συμμετοχή του έχει μετατρέψει το φεστιβάλ αυτό σε καλοκαιρινό θεσμό. Το κλείσιμο της βραδιάς ήταν συγκινητικό καθώς η μουσική εκδήλωση «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» με τη δημοτική ορχήστρα νέων του Δήμου Δίου ταξίδεψε τους ακροατές στο χρόνο εκτελώντας παλιές και αγαπημένες μελωδίες.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
 Ο γνωστός και βιωματικός τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης επανέλαβε, για μία ακόμα χρονιά, μία επιτυχημένη συναυλία στον ξεχωριστό και ατμοσφαιρικό χώρο του Κάστρου του Πλαταμώνα, ταξιδεύοντας με την πολυμορφία των ήχων και των χρωμάτων της μουσικής του όσους παρευρέθηκαν εκεί το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου.
«Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»
 Με ήχους και μελωδίες της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, πλημμύρισε την παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο προαύλιος χώρος του ιερού ναού της Παναγίας της Κονταριώτισσας στο πλαίσιο του 37ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
 Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου για μια ακόμα χρονιά, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της ελληνικής μουσικής παράδοσης, διοργάνωσε μια μοναδική συναυλία-ύμνο στην αξία της. Το συγκρότημα «Μελωδοί της Παράδοσης» απέδειξε για μια ακόμα χρονιά πως ξέρει να φυλάσσει καλά τις «θερμοπύλες» της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας, από τις ορδές της παγκοσμιοποίησης και της ξενομανίας. Τα μέλη του συγκροτήματος, άνθρωποι με μεράκι και ανεξάντλητη αγάπη για την πατρίδα τους, ξετύλιξαν τον πλούτο της ελληνικής μουσικής παράδοσης, ερμηνεύοντας τραγούδια από όλη την Ελλάδα, ενθουσιάζοντας τους θεατές που κατέκλυσαν τον ιερό βυζαντινό ναό.
Ο χώρος του βυζαντινού ναού της Παναγίας της Κονταριώτισσας, με τις μισοσβησμένες και χαμογελαστές μορφές των Αγίων δημιούργησε μια μαγική ατμόσφαιρα κατάνυξης στους επισκέπτες. Τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν, τη φετινή χρονιά, από το μουσικό αυτό σχήμα προέρχονταν από τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, τον Πόντο, τα νησιά του Αιγαίου, τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Με την ποικιλότητα των μουσικών τους οργάνων όπως το βιολί, το κλαρίνο, το ούτι, το κανονάκι, το σάζι, την κιθάρα, το λαούτο, τα κρουστά και τις μελωδικές φωνές δύο νεαρών γυναικών κατέδειξαν τη δύναμη της ελληνικής γλώσσας και παράδοσης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass