ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ 6ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ

Η μουσική απόλαυση της μπάντας

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2008 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
 Βραδιές γεμάτες κλασική μουσική και αίσθηση αρμονίας θα προκαλέσουν οι μελωδικοί ήχοι από χάλκινα, ξύλινα πνευστά και κρουστά που θα πλημμυρίσουν την πόλη της Λάρισας κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που ξεκινά αύριο Παρασκευή και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν Φιλαρμονικές από διάφορες πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας, οι οποίες, κάθε μία με το δικό της ιδιαίτερο στιλ ήχου και ρεπερτορίου, θα δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστο στην καθημερινή εικόνα της πόλης θέαμα που θα διαπαιδαγωγήσει αισθητικά τους πολίτες σημείωσαν χθες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Δημοτικό Ωδείο ο πρόεδρος του ΔΩΛ κ. Χρίστος Οικονόμου, ο διευθυντής κ. Απόστολος Αλεξίου και ο διευθυντής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λάρισας Γεώργιος Μηνάς.
«Πρόκειται για μια μεγάλη μουσική γιορτή με σειρά εκδηλώσεων πανηγυρικού χαρακτήρα, διάρκειας τριών ημερών. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1997 και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια το μήνα Σεπτέμβριο. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι κυκλικές με την έννοια της ανταλλαγής επισκέψεων, αφού και η Φιλαρμονική της Λάρισας είχε συμμετοχή σε παρόμοια Φεστιβάλ που οργανώθηκαν στην Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ουγγαρία, Μάλτα, Κύπρο αλλά και σε ελληνικές πόλεις όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και σε άλλες περιοχές» επισήμαναν. Πιο συγκεκριμένα, στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών θα λάβουν μέρος η Φιλαρμονική της Κω, η Φιλαρμονική της πόλης Σιστερνίνο της Ιταλίας, η Φιλαρμονική της πόλης Ρίμπνικ της Πολωνίας, η Φιλαρμονική της Οιχαλίας, η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας καθώς και οι Μαζορέτες της πόλης Satoraljaujhely της Ουγγαρίας.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αύριο Παρασκευή στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των αντιπροσωπειών στο Δήμαρχο Λαρισαίων ενώ στις 7.45 μ.μ. θα γίνει παρέλαση των Φιλαρμονικών από το Δημοτικό Ωδείο, από τις οδούς Ολύμπου, Κύπρου, Παναγούλη, Πατρόκλου και Παπαναστασίου. Η συγκέντρωση θα γίνει στην Κεντρική πλατεία. Στις 8.00 μ.μ. θα σημάνει η έναρξη του Φεστιβάλ από το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη. Το Σάββατο οι μπάντες της Ιταλίας και της Πολωνίας θα επισκεφθούν τα Μετέωρα ενώ στις 8 το βράδυ θα γίνει εμφάνιση της Φιλαρμονικής από την Κω και των μαζορέτων στον Πυργετό. Η μπάντα της θα πραγματοποιήσει στις 8.30 το βράδυ εμφάνιση στη Δεσκάτη. Την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου στις 7.45 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από το Δημοτικό Ωδείο και στις κεντρικές οδούς Βενιζέλου, Φιλελλήνων, Κύπρου, Μεγ. Αλεξάνδρου και Παπακυριαζή. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ταχυδρομείου ενώ θα ακολουθήσει πρόγραμμα από τις Φιλαρμονικές και τις μαζορέτες. Τέλος θα δοθεί δεξίωση στις φιλοξενούμενες μπάντες στο χώρο της Φιλαρμονικής.
 
 
«Περιοδεία» της Φιλαρμονικής
Συνεχίζει από την ερχόμενη Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου η «περιοδεία» της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, η οποία θα «κάνει στάση» στις 9 το βράδυ στο Λιβαδάκι. Το πρόγραμμα των υπόλοιπων εμφανίσεων της Φιλαρμονικής έχει ως εξής: Παρασκευή 12 Σεπετμβρίου Πυροβολικά, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου Νέα Πολιτεία, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου Προφήτης Ηλίας (μικρός) και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου Φιλιππούπολη. Όλες οι εμφανίσεις της ξεκινούν στις 9 το βράδυ. Τέλος, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων θα συμμετάσχει και στα «Ελευθέρια» στην Ελασσόνα στις 5 Οκτωβρίου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass